Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), () - ŞIRNAK Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Başkanı Kasım Yiğit, Kato Dağı'nda, çatışmalarda ölen 12 PKK'lının kemiklerinin toplu mezarda bulunduğunu söyledi.
Yakınları 1992- 1993 yıllarında bölgede çıkan çatışmalarda ölen ailelerin başvurusu üzerine MEYA- DER, bir geçici köy korucusunun da anlattıklarından yola çıkarak, Kato Dağı'nın Jirka Derye Zerbil mevkiinde arama çalışması başlattı. Aramalar dün sonuçlanırken toplu mezarda elbiseleriyle toprağa verilen 12 kişinin kemiklerinin çıkarıldığı, elbiselerdeki ERNK armasından bu kişilerin PKK'lı oldukları ileri sürüldü.
Çatışmada öldükleri sanılan bu kişilerin güvenlik güçlerince mi, yoksa PKK'lılar tarafından mı toplu mezara gömüldüklerine ilişkin bilgi edinilemedi. Torbalara konulan 12 kişiye ait kemiklerin bölgede PKK'lıların bulunduğu mezarlığa defnedileceği belirtildi.
"12 GERİLLANIN CENAZESİ"
MEYA-DER Başkanı Kasım Yiğit, "Bu tür katliamlar Botan bölgesinde çok yaşanmıştır. Şu an 12 gerillanın cenazesini bu çukurdan çıkardık. Bugün bu çocukların gördükleri mücadele ve sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu süreç neticesinde bugün çocuklarımızın kemiklerini arıyoruz. Artık yeter diyoruz, burada artık hukuk, adalet gelsin bu toraklara artık yeter diyerek asit kuyuları, katliamlar, kimyasal silahlar kullanılmadan bu topraklar huzur görsün istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI