KONYA'da geçen yıl Hadim İlçesi'ne bağlı Yelmez Köyü'nde evinin balkonundan pompalı tüfekle ateş açarak komşusu 3 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralayan 50 yaşındaki Mustafa Eroğlan'ın, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. 3'er kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen Eroğlan ifadesinde, ''Balkonda alkol alıp, müzik dinliyordum. Kafam iyiydi. Mehmet Ali Ayrancı, bana küfür ederek müziği kapatmamı söyledi. Ben de biraz önce temizlediğim tüfekle ateş ettim. Diğer komşularıma nasıl ateş ettim hatırlamıyorum'' dedi.
Olay, 27 Eylül 2013 tarihinde Hadim İlçesi’ne bağlı Yelmez Köyü'nde meydana geldi. 2.5 yıldır eşinden ayrı yalnız yaşayan 8 çocuk babası Mustafa Eroğlan, 2'nci kattaki evinin balkonundan pompalı tüfekle, cuma namazına yetişmek için camiye giden komşusu Yelmez Köyü eski muhtarı 60 yaşındaki Mehmet Ali Ayrancı'ya ateş etti. Kanlar içinde kalan Ayrancı yere yığıldı. Yaklaşık 10 metre ileride evinin önünde pekmez yapan 58 yaşındaki Nurettin Ayrancı, ağabeyinin yere yığıldığını görünce yanına koştu. Bu sırada babasının yere düştüğünü gören 29 Mehmet Ayrancı ile komşuları 55 yaşındaki Mehmet Oruç da yardım için koşarak Mehmet Ali Ayrancı'nın yanına geldi. Eroğlan, tüfekle 3 kişinin üzerine de rastgele ateş açtı.
Mehmet Ali Ayrancı olay yerinde öldü. Mehmet Ayrancı ve amcası Nurettin Ayrancı kaldırıldığı Hadim Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Mehmet Oruç da Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin ardından taburcu oldu. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Eroğlan da, jandarma tarafından gözaltına alındı.
KATİLAMIN SEBEBİ YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMEK
Gözaltına alınan Mustafa Eroğlan, ilk ifadesinde balkonda kendi yaptığı karadut şarabını içip televizyon izlediğini sırada Mehmet Ali Ayrancı'nın müziğin sesini kısmasını söylemesi üzerine çıkan tartışma üzerine ona ateş ettiğini, diğerlerine ise ateş ettiğini hatırlamadığını söyledi.
AKIL VE RUH SAĞLIĞI YERİNDE
Yapılan sorgulamanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Eroğlan'ın, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi istendi. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki tedavisinde 'akıl ve ruh sağlığı yerindedir' raporu verildi.
YENİ TEMİZLEDİĞİM TÜFEĞİMLE ATEŞ ETTİM
Mustafa Eroğlan'ın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten öldürme' suçundan yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Eroğlan, ifadesinde olay günü evinin balkonunda alkol alıp, müzik dinlediğini belirtti. Eroğlan, ''Olay günü balkon da alkol alıp müzik dinliyordum. Kafam iyiydi. Mehmet Ali Ayrancı, bana küfür ederek müziği kapatmamı söyledi. Ben de şuurumu kaybetmişim. Az önce temizlediğim tüfekle ateş ettim. Kendim de olmadığım için diğer komşularıma nasıl ateş ettim hatırlamıyorum'' dedi.
Mahkeme heyeti sanık hakkında Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin raporunda gerekçe içermediği sebebiyle sanık Eroğlu’nu ceza ehliyetinin bulunup bulunmadığını belirlemek için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk etti.

HD(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)