İsmail AKDUMAN- Suat PALA/VEZİRKÖPRÜ (Samsun), () - SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'nde 2012 yılında boğularak öldürüldükten sonra sulama havuzuna atılan 2 günlük kız bebeğin katilini Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip buldu. Ekip, olay tarihi öncesindeki bütün hastane kayıtlarını inceledi. Şüpheli gördükleri 39 kadından kan örneği alıp bebeğin kanıyla karşılaştırdı. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda bebeğin katilinin annesi olduğunu tespit etti. Anne 17 yaşındaki K.K.'da 2 yıl suskunluğunu gözaltında bozarak bebeğini öldürdüğünü kabul etti.
Samsun'un Vezirköprü İlçesi Yeni Mahalle'de 10 Mart 2012 günü emekli polis memuru Mesut Atik, bahçesindeki tavuklara yem verirken komşusu İbrahim Mutlu'nun bahçesindeki boş sulama havuzunda bezlere sarılmış bir şey gördü. Ardından da havuza bakmaya giden Atik, bir bebek görünce şaşkına döndü. Atik, hemen sağlık ekepleri ve polisi arayarak bilgi verdi. Olay yerine gelen ekipler bebeğin öldüğünü tespit edince, Cumhuriyet Savcılığı kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için cesedi Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp Kurumu, bebeğin 2 günlük olduğunu ve boğazının bir cisimle sıkılıp boğulurak öldürüldüğünü tespit etti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı cinayetle ilgili soruşturma başlattı.
ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda katil zanlısını bulamadı. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı vazgeçmedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası bünyesinde görev yapan faili meçhul cinayetleri araştıran özel ekipten yardım istendi. Yaklaşık 5 ay önce ilçeye giden 5 kişilik sivil ekip, önce 10 Mart 2012 tarihi öncesinde doğum yapan kadınları tespit etmek için ilçedeki özel hastane ve devlet hastanesi kayıtlarını incelemeye başladı. O tarihlerde kız bebek dünyaya getiren 7 kadını tespit eden polisler, daha sonra bu bebeklerin yaşayıp yaşamadıklarını kontrol etti. 7 bebeğin de anneleriyle birlikte olduklarını görünce taktik değiştirildi. 
39 KADINDAN KAN ÖRNEĞİ ALINDI
Özel ekip, kız bebeğin bulunduğu sulama havuzunun çevresindeki evlerde yaşayan kişiler hakkında bölgede araştırma yapmaya başladı. İnsanlarla görüşerek bilgi edinip genişleyen bir daire şeklinde araştırma yürütüldü. Cumhuriyet savcılığının izniyle de şüphelenilen kadınlardan kan örnekleri alınıp Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı(na gönderildi. Bu şekilde 39 şüpheli kadın ve genç kızdan örnek alınarak öldürülen kız bebeğin kanıyla karşılaştırıldı. Polisin aldığı kan örneklerinden biri de bebeğin cesedinin bulunduğu sulama havuzuna yaklaşık 60 metre uzaklıktaki evde oturan 17 yaşındaki K.K.'ydı. K.K.'nın DNA'sı ile bebeğin DNA'sı eşleşti. Bunun üzerine bekar olan genç kız ile annesi G.K. ve babası H.K. sorguya alındı. Anne ve baba ifadelerinde hiçbir şeyden haberleri olmadığını ileri sürerken K.K., suçunu itiraf etti. Genç kız, F.S. adında bir sevgilisi olduğunu ve kendisine tecavüz ettiğini belirtterek hamile kaldığını dile getirdi. Bunun üzerine şu an 18 yaşında olan F.S. ile annesi H.S. ve babası M.S. de gözaltına alındı. 
KARNINI SORANA 'KİLO ALIYORUM' DEMİŞ
İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde özel ekip tarafından ifadeleri alınan 6 kişiden F.S.'nin anne ve babası ifadelerinin ardından olayla ilgileri olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Genç kızın sevgilisi olan F.S.'nin cinayetle ilgisi olmadığı tespit edildi. Ancak Cumhuriyet Savcısı F.S.'ye olay tarihinde 15 yaşından küçük olan mağdure ile zorla cinsel ilişkiye girmek suçundan ek dosya hazırladı. İfadelerinin ardından 4 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edildi. K.K.'nın anne ve babası kızlarının hamile olduğunu dahi bilmediklerini söyledi. F.S. de kendisinin hiçbir şey yapmadığını ileri sürerek genç kızla rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti. 
K.K. ise hamile kaldığını öğrenince bunalıma girdiğini ve kimseye bir şey söylemediğini belirterek, "F.S. ile 2010 yılında tanıştık. Bir süre arkadaşlık yaptık. Sonra aramızda gönül ilişkisi başladı. Bir gün benimle zorla ilişkiye girdi. Ardından hamile kaldığımı öğrendim. Karnıma bez sarıp şişkinliği gizlemeye çalıştım. Soran olursa da kilo aldığımı söylüyordum. Evde kimsenin olmadığı bir gün sancılarım tuttu. Kendi başıma doğum yaptım. Ardından bebeği giydiğim tül çorapla boğup, kimseye görünmeden komşumuzun havuzuna bıraktım" dedi. Genç kız, bebeğini öldürürken kendisine kimsenin yardım etmediğini ileri sürdü.
2.5 YILDA 11 FAİLİ MEÇHUL CİNAYETİ AYDINLATTILAR
Nöbetçi mahkemede ifade veren 4 zanlıdan K.K.'nın anne ve babası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, sevgilisi olan F.S. tecavüz suçundan, genç kız da cinayet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer taraftan Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası içerisinde bulunan faili meçhul olayları araştıran özel ekibin 2011 yılı Haziran ayında kurulduğu ve geçen zaman içerisinde 11 cinayet olayını aydınlığa kavuşturduğu belirtildi.

İA,SP(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)