MANİSA’da eşi 32 yaşındaki Fethiye Gökçen’i bıçakla öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 34 yaşındaki Ali.G.’nin iddialarının ispatı olmadığını belirten savcı mütaalasında, kasten-planlayarak öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Manisa Garaj Kavşağı’nda, ilk eşinden bir çocuğu olan Fethiye Gökçen, geçen 11 Nisan’da, işsiz olan eşi Ali G. tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan hemen sonra polis tarafından gözaltına alınan Ali G., tutuklandı. Ali G., hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın, bugün görülen üçüncü duruşmasına, sanık Ali G., avukatı Emin Uz, öldürülen Fethiye Gökçen’in annesi Azime Tarhan ve ablası Nuran Göksü ile avukatları İsmail Fikirli katıldı.
“ALDATIYORDU İDDİASI”
Sanık Ali G., ifadesinde öldürdüğü eşi Gökçen’in kendisini aile dostları olan O.Ö. ile aldattığını iddia etti. Ali G., “O.Ö., eşim Fethiye için Barbaros Mahallesi’nde bir ev tutmuştu. Bunu evsahibi de biliyor. Eşim, boşanmak istemişti. O.Ö.’nün bir arkadaşı da beni arayarak boşanmam için tehdit etmişti. Eşimi çok seviyordum. Olay günü kahvede otururken eşimi bir adamla yanak yanağa gördüm. Cebimde her zaman kendimi savunmak amaçlı olarak taşıdığım ekmek bıçağıyla, eşimi korkutmak istedim. Sonra sinirden ne yaptığımı bilemedim. Asla kendisi öldürmek istememiştim” dedi. Ali G.’nin avukatı Emin Uz da söz olarak evsahibinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.
“EV ABLAM EVLENMEDEN ÖNCE TUTULMUŞTU”
Abla Nuran Göksü ise mahkeme hakiminin Ali G.’nin iddialarıyla ilgili sorusuna, bunların gerçeği yansıtmadığını belirtip, ifadesinde şunları söyledi:
“Evet, Barbaros Mahallesi’nde bir ev tutulmuştur. Bu evi tutan kişi babamın çok yakın arkadaşıdır. Ayrıca ev kardeşimin Ali G. ile evlenmesinden önce tutulmuştur. Kardeşim Ali G. ile evlendikten sonra bu evde yaşamışlardır. Yani Ali G., bu evi kimin tuttuğunu bile bile evlenip, birlikte yaşamışlardır. Kardeşimin O.Ö. ile asla bir duygusal ilişkisi yoktur. Sadece kardeşime yardım etmiştir.”
Savcı, mütaalasında sanık Ali G.’nin iddalarının herhangi bir ispatı öe görügü tanığı olmadığına dikkati çekip, “Daha önceki cep telefonu mesajlarında Fethiye Gökçen ile kızı I.D.’yi tehdit ettiğini, olay günü gecesi kahvehanenin önünde şahsi otomobilinde yatarak geçirdiğini, bıçağı kasten getirip, eşini planlayarak öldürdüğü ve cezanın buna göre verilmesi gerektiğini belirtti.
Mütalanın okunmasının ardından anne Azime Tarhan ile abla Nuran Göksu sanık Ali G.’ye en ağır cezanın verilmesini talep etti.
Mahkeme, sanık vekilinin evsahibinin tanık olarak dinlenmesi talebini reddedip, duruşmayı erteledi.