SAMSUN'da, yanında çalışan kasiyer 17 yaşındaki S.K. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan market sahibi 52 yaşındaki Hüseyin B., 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, İlkadım İlçesi'nde 2011 yılı Kasım ayında meydana geldi. Hüseyin B.'ye ait markette çalışan ve olay tarihinde 17 yaşında olan S.K., üst katta bulunan lavaboya gitti. Kapıyı kilitlemeyen S.K.'nın ardından giden Hüseyin B., iddiaya göre içeride genç kızı sıkıştırarak, elle taciz edip, öptü. Bunun üzerine S.K., işi bıraktığını söyleyip evine giderek başına gelenleri babasına anlattı. Genç kız, ailesiyle birlikte polise giderek şikayetçi olunca Hüseyin B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan yargılamalar sırasında Hüseyin B. üzerine atılan suç vasfının değişme olasığılığı ve genç kızın şikayetinden vazgeçmesi üzerine yaklaşık 10 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkan sanık Hüseyin B., önceki savunmalarını tekrar ederek, "Markette kaybolan paradan haberi olup olmadığını sordum. Konuştuktan sonra kendisi işe döndü. Bir süre sonra yanıma gelip sinirli bir şekilde işi bıraktığını söyleyip gitti. Sonra da bana böyle bir iftira atıp tutuklanmamı sağladı. Ben böyle bir şey yapmadım" dedi.
İlk ifadesinde sanığın kendisini lavaboda taciz ettiğini söyleyen ve sanıktan şikayetçi olduğunu belirten S.K., daha sonra ifadesini değiştirerek Hüseyin B.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunmadığını söyledi. Genç kız, "Markette kaybolan para vardı. Onun için beni suçladı. Ben de kendisinden intikam almak için böyle bir yalan uydurdum. Şikayetçi değilim. Çok pişmanım" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, genç kızın değiştirdiği iadesine rağmen sanık Hüseyin B.'ye 'cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından toplam 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

----
S.K.: Seda Kılıç
Hüseyin B.: Hüseyin Bahar