ADANA'da gece girdiği kasaptaki etleri otomobile yükleyip çalan 23 yaşındaki Murat Yağmur, yoldan geçen bir kişinin ihbarı üzerine yakalandı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan 25 yaşındaki İlker Ceylan, iddiaya göre, saat 04.00 sıralarında evine giderken Orhan Kemal Bulvarı'ndaki Sebahattin Beyaz'a ait kasabın açık olduğunu fark etti. Komşusuna selam vermek için işyerinin önüne gelen Ceylan, o güne kadar hiç görmediği bir gencin, dolaptaki etleri otomobile taşıdığını gördü. Gençten şüphelenen Ceylan, "Siz kimsiniz?" diyerek bilgi almak istedi. Şüpheli, "Ben Sebahattin'in kardeşi Aydın'ın oğluyum" dedikten sonra etleri otomobile taşımaya devam etti. İşyeri sahibi ve polisi arayan Ceylan, olayı anlatıp aracın plakasını bildirdi.
Harekete geçen polis, kısa sürede 110 kilo eti çalıp kaçan Murat Yağmur'u yakaladı. Çevredeki bir işyerine ait güvenlik kamerası da hırsızlığı saniye saniye görüntüledi.
Sorguya alınan Murat Yağmur, 10 gün önce de merkez Seyhan İlçesi'nin Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir kasaptan 100 kilo et, işyerine ait terazi, et kıyma makinesi ile 1000 lira çaldığını itiraf etti. Çalınan terazi ile kıyma makinesi sahibine teslim edildi. Para ve etler ise bulunamadı. Terazi ile kıyma makinesini teslim alan kasap Hidayet Çetinkaya, "Mahkemeden kesilmiş para cezam vardı. O parayı adliyeye yatıracaktım. Eğer ödeyemezsen hapis yatacağım" diye konuştu.
Her iki işyerinden toplam 210 kilo et çalan Murat Yağmur, sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

FK(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)