ŞANLIURFA’nın Bozova İlçesi'nde cenazesi olduğunu, taziyeye gelecekler için yemek yapacağını söyleyerek telefonla arayarak et isteyen ve ikinci kez talepte bulununca şüphelenen kasabın ihbarıyla dolandırıcı olduğu saptanarak Malatya'da yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Geçen salı günü Bozova'da kasaplık yapan A.Ç.'yi arayan bir kişi kendisini öğretmen olarak tanıttı ve Adıyaman’da taziyesi olduğunu 750 kişiye yemek yaptıracağını, bunun için 90 kilo et almak istediğini söyledi. Fiyatta anlaşan şüpheli, etleri almak için ise bir taksi göndereceğini ve ücretini taziye bitiminde ödeyeceğini söyledi. Bu teklifi kabul eden kasap A.Ç., kendisine sipariş edilen 90 kilo eti hazırladı ve işyerine gelen Adıyaman plakalı taksi sürücüsüne teslim etti. Aynı gün akşam saatlerinde yeniden A.Ç.'yi arayan kişi, etlerin bir kısmının çalındığını söyleyerek 55 kilo etle 800 ayran siparişi verdi ve yine göndereceği taksiciye teslim edilmesini istedi. Şüphelenen kasap, polise giderek durumu anlattı ve dolandırılabileceğinden kuşkulandığını söyledi.
Çalışma başlatan polis, ikinci kez et almaya gelen taksi sürücüsü H.C.'yi gözaltına aldı. İfadesi alınan taksici, kendisinin de dolandırılmış olabileceğini ve şüphelinin telefonla kendisini yönlendirdiğini ve daha önce aldığı etleri Adıyaman-Malatya arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförü Z.D.'ye teslim ederek Malatya’ya gönderdiğini söyledi.
Bunun üzerine harekete geçen polisler, Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne konuyu iletti. Malatya'da polisin ulaştığı minibüs sürücüsü, etleri kent girişinde 2 kişinin teslim aldığını söyledi. Bölgedeki kamera kayıtlarından etleri alan kişilerin daha önce de dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan H.A. ile E.K. olduğu saptandı. Evlerinde gözaltına alınan şüpheliler sorgulamalarının ardından getirildikleri Bozova'da adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden E.K. savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, H.A. 'dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

AL(HK/SS)