Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, inşaat malzemesi satılan bir işyerine giren biri maskeli iki kişi, kasayı açıp yaklaşık 300 lira ile kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan şüphelilerin, yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kimliği belirsiz bir maskeli iki kişi bugün saat 01.45 sıralarında, Güvercinlik Mahallesi'nde 50 yaşındaki Fethi Ahmet Ertürk'e ait inşaat malzemesi satılan işyerine girdi. Güvenlik kamerasını fark eden şüpheliler, yönünü kör bir noktaya çevirdi. Ardından işyerindeki kasayı açan şüpheliler, yaklaşık 300 lira ile kayıplara karıştı. Jandarma kaçan şüphelilerin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Sabah işyerine gelince olayı fark ettiğini belirten Fethi Ahmet Ertürk, "Pencere tornavida veya başka bir şeyle açılmış. İçeri girin ilk kişi gördüğü kameranın yönünü değiştirip içeriye geçiyor. 15 dakika kaldıktan sonra  çıkıyor. Sonra tekrar geliyor ve peşinden maskeli birinin daha geldiği görülüyor. Yazıhanede 5 dakika kaldıktan sonra maskeli çıkıp diğer güvenlik kamerasının yerini aramaya başlıyor. Bulunca da açısını değiştiriyor ve ondan sonra ne kadar kalıyorlar bilmiyoruz" dedi.

İşyerinin açtığında etrafın darmadağın olduğunu söyleyen Ertürk, "Haber verdiğim jandarma ekipleri gelip inceleme yaptı. Çelik kasayı nasıl açmışlar çözemedik. Anahtarı da bendeydi. Açıkta unutmadım. Elektronik eşya almamışlar. Çek karnelerime karışmamışlar. 300 TL'ye yakın para vardı onu almışlar. Sadece para aramışlar ya da başka iş peşindeler. Yaklaşık 25 dakika kadar burada görünüyorlar. Kasayı açmak için uğraşmış olabilirler. Çok rahat hareket etmişler" diye konuştu.

OU(İÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)