FATİH’te bir işhanının bodrum katında bulunan kuyumcu atölyesi giren henüz kimliği belirsiz iki kişi, kasadaki yaklaşık 1 milyon TL değerindeki 11 kilo has altını alarak kaçtı. Hırsızların yakalanmamak eldiven kullandığı, güvenlik kamerasının kayıt cihazını da yanlarında götürdüğü belirtildi. Hırsızlar kaçışı,   çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.
İddiaya göre olay, dün saat 22.00 sıralarında Çemberlitaş Vezirhan Caddesi üzerindeki  Ali Baba İşhanı’nda meydana geldi. Henüz kimliği belirsiz iki kişi, kapalı olan işhanının kilitlerini kırarak içeri girdi. Hırsızlar, hanın bodrum katında bulunan Burhan Kuzu’ya ait kuyumcu atölyesine yönlendi. Atölyenin kapı kilitlerini kıran hırsızlar, güvenlik kameralarının kablolarını kesti. Çelik kasanın kilitlerini de kıran hırsızlar, 11 kilo has altın ile güvenlik kameralarının kayıt cihazını da aldılar koşarak dışarı çıktılar. Kendilerini bekleyen bir otomobile binen hırsızlar, olay yerinden hızla uzaklaştı.  Hırsızların kaçışı çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.  Hırsızlık olayı işyeri sahibi  Burhan Kuzu’nun sabah saatlerinde atölyesine  gelmesiyle ortaya çıktı. Soyulduğunu gören Burhan Kuzu, durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Polis, atölye ve işhanında parmak izi incelemesi yaptı. Tanınmamak için başlarına kapjonla kapatan hırsızların hırsızların delil bırakmamak için eldiven kullandığı ve atölyeyi suyla yıkadığı belirtildi. Polis kaçan hırsızları yakalamak için çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.
30 YILLIK SERMAYEMİ ÇALDILAR
Atölyenin sahibi Burhan Kuzu, “Gece geç saatlerde iki kişi hanın kapısını patlatmışlar. Sonra da bizim işyerinin kapısını kırmışlar. Kasayı delip açmışlar. Kasanın içinde yaklaşık 1 milyon TL altın vardı. Ayrıca yakalanmamaları için güvenlik kamera kayıt cihazını da sökmüşler. 30 yıldır bu handayım, daha önce hiç böyle bir olay yaşamadım. 30 yıllık sermayemizi çaldılar” dedi.