İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, birkaç ay sonraki düğününde düzgün ve kaslı bir vücuda sahip olmak için gittiği spor salonunda, doping etkisi de bulunan ilaçlar kullanınca hayatını kaybeden 29 yaşındaki Çağlar Çam'ın ölümüyle ilgili, savcı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Olayın peşini bırakmayan aile ve avukatları, Çağlar'ın hiçbir kalp rahatsızlığı bulunmadığını ve kanında çıkan etken maddelerin bulunduğu hapları içtiği için can verdiğini belirterek, yeni soruşturma açılması için itiraz başvurusunda bulundu.
Geçen 5 Mayıs'ta, İbrahim Ethem Caddesi 57 numarada meydana gelen olayda, ailesiyle inşaat işleri yapan Çağlar Çam, spor salonunda koşu bandında yürüdüğü sırada fenalaştı, ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ise hayatını kaybetti. Otopsinin ardından Çam, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Eylül ayında İngiliz nişanlısıyla evlilik hazırlıkları yapan Çam, düğünde düzgün ve kaslı bir vücuda sahip olabilmek için spor salonuna gitmeye başladı. Ancak haftanın 6 günü gittiği spor salonunda Çam'ın, kendisini zorlayarak aşırı efor sarfettiği, hatta yağ yakımını hızlandırmak için de ayaklarına kum torbaları taktığı ortaya çıktı. Spor salonunun güvenlik kameraları, Çağlar Çam'ın, spora hazırlık dönemi ile koşu bandı üzerinde fenalaşıp düştüğü anı kaydetti. Görüntülerde, soyunma odasında spor kıyafetlerini giyen Çağlar Çam'ın, koşu bandına çıktıktan bir süre sonra fenalaşması, tutunmak istemesine rağmen yere düşmesi yer aldı.
SAVCI KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA KARAR VERDİ
Çağlar Çam'ın ölümünün ardından yapılan otopside, kalbinde ve akciğerinde aşırı kanama olduğu belirlendi. Ayrıca Çam'ın, kas yapması ve enerji vermesi için aldığı ilaçlardan dolayı da kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği saptandı. Bu arada soruşturmayı yürüten savcı ise, Çağlar Çam'ın mevcut bir kalp rahatsızlığı bulunduğu için hayatınını kaybettiğine kanaat getirip, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
AİLE VE AVUKATTAN İTİRAZ
Savcının kararına hem baba Latif Çam hem de ailenin avukatı Ahmet Çam'dan tepki geldi. Latif Çam, oğlunun ölümüne neden olduğunu belirttiği ilaçları satan kişilerin bulunmasını ve cazalandırılmasını beklediklerine dile getirdi. Savcının kararına Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurup itiraz eden Avukat Ahmet Çam ise, "Savcı, burada olayla ilgili kendisi kanaat getirip hiçbir belirgin rahatsızlığı olmayan Çağlar'ın ölümünde, mevcut bulunan kalp rahatsızlığının etkili olduğunu söylemiştir. Oysa bu yanlıştır. Çünkü savcı, elde önceden alınmış bir rapor olmadan neye göre önceden kalp rahatsızlığı bulunduğuna inanıyor? Çağlar, kanında bulunan etken maddelerin kullanıldığı ilaçları içtiği için can vermiştir. Bu gerçek ortada iken kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesi üzücüdür. Çünkü ölüme bu ilaçlar neden olmuştur" dedi.
Soruşturma için yeni bir girişimde de bulunduklarını söyleyen Ahmet Çam, "Çağlar'ın belirgin bir rahatsızlığı olmadan hayatını kaybetmesinin ardından savcılığın, kanında çıkan bu etken maddelerin ölümünde etkili olup olmadığını adli tıp kurumuna sormadığını farkettik. Oysa bu ilaçlarla ilgili yapılan araştırmalar, ölüm saçtıklarını ortaya çıkartıyor. Bunun yanı sıra, baba bile oğlunun ilaç kullandığını söylemesine rağmen savcı tarafından dinlenmemiştir. Bu nedenlerden dolayı savcılığın yeni bir soruşturma açması gerekmektedir. Çünkü bu ilaçlar ölüm saçmaktadır. Bu ilaçların satışının nasıl ve kimler tarafından yapıldığı bulunmalıdır. Mahkemenin itirazımızı kabul edip bu olayın üzerine gideceğine inanıyoruz, çünkü gençler için uyuşturucu kadar tehlikeli bir durumdur bu hapları kulanmaları" dedi.

FOTOĞRAFLI