Ali AKSOYER / İstanbul, () - KARTAL'da dün bir alışveriş merkezinin önündeki ATM'yi tamir için gelen banka görevlilerinin elindeki tamir çantasını para çantası sanarak ateş açan ve 36 yaşındaki güvenlik görevlisi Ali Urşen'i öldüren 2 saldırgan da yakalandı. Zanlılara yardım ettiği belirtilen 4 kişi de gözaltına alındı. 

İKİSİ DE YAKALANDI

Alışveriş merkezinin güvenlik kameralarını inceleyen ve saldırganların terk ettiği otomobildeki parmak izlerini araştıran Asayiş Şubesi ekipleri, 24 saat içinde soyguncuların kimliğini tespit etti. Önce, olaya karışan S.K. adlı zanlı ile soygunculara yardım ettiği öne sürülen 4 kişi yakalandı. S.K.'nın poliste gasp ve hırsızlık gibi suçlardan 9 ayrı kaydı bulunduğu belirtildi. S.K., polisteki ilk ifadesinde, tetiği kendisinin çekmediğini, elinde sadece bıçak bulunduğunu söyledi.

Asayiş Şubesi ekipleri, kimliği tespit edilen diğer zanlıyı yakalamak için de peşpeşe operasyonlar yaptı. Sonunda, O.Ç. adlı zanlı Küçükçekmece'de saklandığı bir evde yakalandı. Zanlının dünkü olay sırasında ayağından vurularak yaralandığı anlaşıldı. Gözaltına alınan O.Ç. de Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.