Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS’TA buzlanma nedeniyle meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 12 kişi yaralandı. Yaralılar kentteki hastanelerde tedaviye alındı.
İlk kaza, Susuz İlçesi'ne bağlı Mezra Köyü yakınlarında meydana geldi. Susuz'dan Kars'a gitmek için yola çıkan Zeki Dalmış yönetimindeki 06 KNT 25 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen İsmet Uculgan'ın kullandığı 36 FH 067 plakalı otomobil, buzlanan yolda kontrolden çıkarak çarpıştı. Kazada, araçlarda bulunan 9 kişi yaralandı.
İkinci kaza ise Kars-Digor karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Sabah etkili olan kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle buzlanan yolda, Özel İdare Müdürlüğüne ait, Erol Gevensin yönetimindeki 36 ER 867 kamyonet kayarak şarampole yuvarlandı. Kars'tan Digor'a giden kamyonette bulunan 3 kişi yaralandı.
Her iki kazada yaralananlar, ambulanslarla Kars Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazalarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BA(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)