Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR’in Balçova İlçesi’nde üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Murat Emekçioğu, iddiaya göre, aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedince, otomobili karşı yöne geçti ve üç otomobile çarptı. Kazada toplam 6 kişi yaralandı.
Kaza, Balçova İlçesi’ndeki Orgeneral Eşref Bitlis Köprülü Kavşağı’nın altında bugün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencisi Murat Emekçioğlu, kendini ziyarete gelen aynı okuldan arkadaşı 22 yaşındaki Gönenç Çaynak’ı da yanına alıp, 35 TE 394 plakalı otomobille şehir turu atmaya çıktı. Yönetimindeki otomobille aşırı hız yaptığı öne sürülen Emekçioğlu, köprünün altındaki yola girdiğinde direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan otomobil, refüjü aştıktan sonra karşı yöne geçip Narlıdere’den Konak yönüne giden Onur Eroğlu’nun kullandığı 35 BFZ 09 plakalı otomobile, ardından 41 yaşındaki Alparslan Altıntaş’ın yönetimindeki 35 AV 7837 plakalı otomobile çarptı. Hızını alamayan otomobil son olarak arkadan gelen Tünay Tanyıldız’ın kullandığı 35 CUH 19 plakalı otomobile çarptı.
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Dört otomobilin karıştığı kazanın ardından ortalık savaş alanına döndü. Kazayı görenler, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Polis, bir otomobilin motor bölümünden dumanların yükseldiğini fark edince itfaiyeden yardım istedi. Otomobillerde bulunan yaralılar polis ve çevredekilerin yardımıyla araçlardan çıkartıldı. Bu sırada kaza yerinden geçen Dr. Ayşe Yağcı yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans, yaralılardan Ercan Başak, Bedriye Tanyıldız, Tünay Tanyıldız ve Cansu Aslan’ı Dokuz Eylül Üniversite Hastaniesi’ne, Murat Emekçioğlu ile Gönenç Çaynak’ı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
CANIMIZI ZOR KURTARDIK
Kazayı yara almadan atlatan Alparslan Altıntaş, “Karşı yönden çok hızlı geliyordu, direksiyon hakimiyetini kaybedip bizim bulunduğumuz şeride geçti. Canımızı zor kurtardık, kimsenin ölmemesi büyük şans” dedi.
Araçların kaldırılmasının ardından, kapanan yol yeniden trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

TH(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)