BAKAN YILMAZ, YARALANAN SEKRETERİ EVİNDE ZİYARET ETTİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Eyüp Tepe ile birlikte katliamdan yaralı olarak kurtulan sekreter Neslihan Çelik Koca'yı evinde ziyaret etti. Basına kapalı olan ziyaret sonrası açıklama yaha Bakan Cevdet Yılmaz, "Saldırı sonucu bölge müdürümüz ve birçok arkadaşımızı kaybettik. Allah rahmet etsin diyorum. Ailelerine ve bütün TÜİK çalışanlarına sabırlar diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Yaralı kurtulan Neslihan Çelik Koca'yı ziyaret ettik. Tabii olayın etkisi devam ediyor. Kolay değil böyle bir olayın içinde bulunmak. Biz de hem geçmiş olsun dileklerimizi kendisine ve ailesine iletmiş olduk. Bu kardeşimizin olaydan hayatın kaybetmeden kurulması bir nebze de olsa bir teselli oldu bizim için. Tekrar tekrar Allah rahmet eylesin diyoruz. Olayla ilgili olarak da emniyetimiz, güvenlik güçlerimiz zaten gerekli ifadeleri alıyorlar. Ayrıntılı bir şekilde çalışmayı yürütüyorlar. Normal bir olay olmadığı belli. Bir daha böyle bir olay yaşanmasın onu temenni ediyorum" dedi.

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, "Cenaze töreni yapılacak mı?" sorusunu, "Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Farklı illerden arkadaşlarımız olduğu için şu anda öyle bir durum yok" dedi.

Bir gazetecinin, "Cinnet haline neden gelindiği yönünde bir soru işareti vardı. Kamu Emekçileri Sendikası’nın buradaki Büro Emekçileri Sendikası daha öncede burada rahatsızlık olduğu yönünde kendilerine bir açıklama geldiğini, kendilerine başvurduğu yönünde saldırganın ve hatta basın açıklaması yaptığı yönünde bir bilgi ilettiler. Böyle bir baskı süreç, var mıydı?" sorusuna üzerine Bakan Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: 

"Bu konuda psikolojik rahatsızlığı olan insanların gerçeklik algısıyla, normal insanların algısı farklı. Belki kendisi öyle algulara sahip olmuş olabilir. Böyle şikayetleri de olmuş. Ankara’dan denetim elemanları gelip bunu incelemiş. Valiliğimizde ve kurum personeliyle görüşmüş. Böyle bir hadisenin olmadığına karar verilmiş. Belli psikolojik rahatsızlıklarda maalesef dünyayı farklı algılayabiliyorsunuz, bambaşka yorumlar yapabiliyorsunuz karşınızdaki insanla ilgili. Muhtemelen böyle bir algılama meselesi söz konusu. Burada böyle bir şey olsa dahi bu yaşanan olayla söz konusu edilen hadiseler arasındaki orantısızlığı herhalde herkes takdir edecektir. Normal ruh halinde olan bir insan, böyle bir hadise varsa bile hukuki yollara başvurur, hakkını arar, böyle bir hadiseye yönelmez. Bu olayın oluş biçimi her haliyle gösteriyor ki normal bir durumla karşı karşıya değiliz. Bir psikolojik sıkıntıyla karşı karşıyayız. Buna fazla yorum yapacak yok bu anlamda."

BA(KS/SSA) (FOTOĞRAF)