KATLİAMA TABANCA VE 3 SARJÖRLE GELDİ
Görev yaptığı TÜİK bürosunda meydana gelen katliamla ilgili olarak Emniyet Asayiş Şube Müdürü Hasan Taşkıran, basın toplantısı düzenledi. Olay yerinde 9 milimetre çapında 38 boş kovan, biri tabancanın içinde, biri yerde boş ve biri de içinde mermi olan 3 şarjör bulunduğunu anlatan Asayiş Şube Müdürü Taşkıran, Glock marka tabancayla ilgili hiçbir kayıt bulumadıklarını söyledi.
2 KİŞİ BOŞ ODALARA SAKLANDI
Veysi Erim'in Diyarbakır Sur doğumlu, Fatihpaşa nüfusuna kayıtlı olduğunu anımsatan Taşkıran, psikolojik sorunları bulunan Erim'in ilk atamasının Kars TÜİK olduğunu, göreve başladıktan sonra tayin talebinde bulunduğunu belirtti. Tayin yüzünden Kurum Müdürü Mehmet Tolon'la problemleri olduğuna işaret eden Asayiş Şube Müdürü Hasan Taşkıran, "Olay anında boş odalara saklanan TÜİK çalışanı Sivaslı Hüseyin Güzel ile Samsunlu Ahmet Akın Atasoy sağ olarak kurtarıldı" dedi.
Öte yandan cenazeler Kars Devlet Hastanesi'nden otopsi için Erzurum'a gönderilecek. Olayda yaşamlarını yitiren TÜİK görevlileri için yarın Kars'ta bir tören düzenlenecek.
1 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ
Saldırıda hayatını kaybedenlerden istatistik memuru Ahmet Onur Banker'in 1 ay önce nişanlandığı belirtildi. Sabah mesai saati başladığında büroyu basan sosyolog Veysi Erim’in silahından çıkan kurşunlarla can veren Ahmet Onur Banker’in 5 yıldır Kars’ta çalıştığı ortaya çıktı. Ailesi Trabzon’un Tonya ilçesi Çayıriçi köyünde yaşayan 32 yaşındaki Banker’in Kars’ta 1 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

FT(TM)BA(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)