Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), () - BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Bağlıisa Köyü'nde yapımı devam eden jandarma karakol inşaatının bulunduğu yere yürüyen bir grup, karakol yapılmasını protesto etti.
Karlıova'ya 20 kilometre uzaklıktaki Bağlıisa Köyü'nde yaşayanlar, köye 5 kilometre uzaklıkta yapılan karakol inşaatına protesto yürüyüşü yaptı. İnşaatı süren karakolun kulesinden yapılan anonsta, köylülerin karakol bahçesine girmeleri halinde müdahale edileceği duyuruldu. Bunun üzerine protestocular, karakol inşaatına yaklaşık 100 metre kala durdu.
Köylüler adına konuşan Bağlıisa Köyü temsilcisi Ekrem Teymuroğlu, karakol inşaatına izin vermeyeceklerini ileri sürdü. Bölgede yapımı süren karakolların, barış sürecini olumsuz yönde etkilediğini savunan Teymuroğlu, köylerin de karakol istemediklerini anlattı.
BDP Karlıova İlçe Başkanı Halil Kala da parti olarak karakol yapımlarının durdurulmasını istediklerini belirterek, karakol yerine okul ve hastanelerin yapılması gerektiğini söyledi. Halil Kala yanında 5 kişiyle birlikte Bağlıisa Karakol Komutanı ile kısa bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında açıklama yapan Kala, Kürt halkı olarak bölge genelinde karakol yapımına karşı olacaklarını kaydetti.

SB(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)