BURSA’da, evden kaçan eşini sakladığı iddiasıyla tartıştığı arkadaşı 33 yaşındaki Özgür Kılıç'ı bıçakla öldürmedüğü iddiasıyla tutuklanan 38 yaşındaki Mehmet Ateş'in yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti ömür boyu hapis cezası verilen  Ateş'in cezasını 18 yıla indirdi.
Merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan Mehmet Ateş, Yunus Emre Mahallesi, geçen Kasım ayında Sevinç Caddesi üzerinde bulunan boş bir arsada, kamyonun içinde 10 yıllık arkadaşı Özgür Kılıç’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile tutuklandı. Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan dava açılan Mehmet Ateş savunmasında, şöyle dedi:
"Özgür beni evden aldı. Birlikte kamyonda bira içiyorduk. 20 yıllık karım evi terk edip gittiği için moralim bozuktu. Bunu Özgür ile paylaştım. O ise bana, 'Mehmet şimdi kadınlar yeni arkadaş edinmek ister. Yemeğe çıkmak ister. Başkalarıyla telefon ile mesajlaşmak ister. Biliyor musun, senin eşine telefon ve kartımı verdim. Şu anda benim elimde. Sıkıyorsa, kendine güveniyorsan, gücün yetiyorsa gel al.' dedi. Kulaklarıma inanamadım. Bu sırada bıçakla bana saldırdı. Kolumdan yaraladı. Bende torpido gözünde bulduğum bıçağı ona sapladım. Daha sonra olay yerinden uzaklaşırken polisi aradım. Yolda karşılaştığım ekiplere olay yerini tarif ettim. Ardından gelen ambulans ile beni alıp hastaneye kaldırdılar."
Tanık olarak dinlenen Mehmet Ateş'in eşi Meliha Ateş ise, eşinin sürekli alkol alıp kumar oynadığını, kendisin dövdüğünü, olaydan kısa süre önce kolunu kırdığını, bu yüzden kaçıp arkadaşı Özgür Kılıç'ın yanında kaldığını söyledi.
Mehmet Ateş'in karar aşamasına gelen yargılaması sonuçlandı. Mahkeme heyeti önce ömür boyu hapis cezası veridği Ateş'in bu cezasını, sanığın iyi halini dikkate alarak 18 yıla indirdi.

FOTOĞRAFLI