IĞDIR'da yanan otomobilinin içinde Hüseyin Yıldırım'ın ölü halde bulunması olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 4 kişi gözaltına alındı. Mahkeme çıkarılan karı-koca katil zanlısı olarak tutuklanarak cezaevine gönderilirken, iki yakını ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAKILARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Olay geçen Şubat ayında Iğdır'ın Taşburun beldesinde meyadana geldi. Beldede servis minibüsü ile geçimini sağlayan 60 yaşındaki 4 çocuk babası Hüseyin Akyıldırım, akşam saatlerinde kendi inşaatıyla uğraşırken cep telefonunun çalması ile evden ayrıldıktan sonra sabaha karşı İslamköy kırsalında aracının içinde yakılmış halde cesedi bulundu. Olaya ilgili çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli Şemile K. ve kocası Ahmet K. ile birlikte akrabaları olan Abdurrahman K. ve Mehmet K.'yı göz altına aldı.

LİNÇ GİRİŞİMİ

Jandarmadaki ifadelerinin ardından zanlılar, minibüsle adliyeye sevk edildi. Adliye sarayı önünde bekleyen Akyıldırım'ın yakınları şüphelilerin bulunduğu minibüse saldırdı. Jandarma zanlıları araçtan indirmeden hızla adliyeden ayrıldı. Daha sonra adliye çevresinde jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı ve 4 kişi zırhlı askeri araçla adliyeye getirildi.

"BABAMI BİZE 3 KİLOGRAM KEMİK OLARAK VERDİLER"

Olayda hayatını kaybeden Hüseyin Akyıldırım'ın oğlu Caner Akyıldırım, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Babam çok iyi biriydi. Karıncayı incitmezdi. Herkese yardım ederdi. Beldede bakkal dükkanı ve servis işletirdi. 100 kilogram ağırlığındaki babamı yakarak 3 kilogram kemik olarak bize verdiler. Allah babamın canını alanların canını alsın. Katil sanlısı olarak gözaltına alınan kadın fakirdi ve biz ona sürekli yardım ederdik. Babamı neden öldürdüler bilmiyorum" dedi.

Adliyeye çıkarılan zanlılardan Şemile ve Ahmet K. çifti tutuklanarak cezaevine gönderilirken Abdurrahman K. İle Mehmet K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.