BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol için kamulaştırma karşılığı ödediği bedelin yarısını dava açarak Gedelek Köyü’ndeki çiftçiden geri istedi. Cahit Yiğit adlı çiftçi, kendisinin de dava açacağını söyledi.
Yapımı devam eden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bölgede yapılan çalışmalarda Orhangazi’ye bağlı Gedelek Köyü'nde yaşayan Vahit Yiğit'in 5 dönümlük zeytinliğinin bin 880 metrekarelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi. Vahit Yiğit’e bin 880 metrekarelik arsası için 20 bin TL dönüm başına ödeme teklif edildi. Verilen miktarı beğenmeyen Cahit Yiğit kamulaştırmaya yanaşmadı.
Daha sonra Kamulaştırma Kanunu gereği Karayolları Genel Müdürlüğü Cahit Yiğit’in arsası için Bölge İdare Mahkemesine dava açtı. Dava sonrasında bilirkişi heyeti yaptığı inceleme sonrasında Cahit Yiğit’ın arsasında dönüm fiyatını 30 bin TL olarak belirledi ve Karayolları Genel Müdürlüğü Yiğit’e 55 bin lira ödeme yaptı.
Karayolları Genel Müdürlüğü bilirkişi tarafından belirlenen ve mahkemenin onayladığı 30 bin TL’lik arsa dönüm fiyatını yüksek bularak Danıştay’a başvurdu. Danıştay, ilk mahkemenin kararını bozunca Karayolları Genel Müdürlüğü Cahit Yiğit’ten kamulaştırma bedelinin 21 bin 300 TL’lik bölümü geri ödemesini istedi. Cahit Yiğit ise KGM’den gelen mahkeme kararı karşısında şoka uğradı. Cahit Yiğit kendisinin de itiraz ederek Karayolları hakkında dava açacağını söyledi.