Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da karakolda şiddet uygulanan müvekkiline "kendini yarala, kazağını yırt" dediği öne sürülen avukat Ahmet Çevik hakkında, 'suç uydurma' ve 'iftira'dan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Antalya'da 26 Nisan 2013'te akrabalarıyla tartışan Cemal Çap, gittiği karakolda da polislerden dayak yediğini iddia ederek, avukatını çağırdı. Polis merkezine gelen avukat Ahmet Çevik, müvekkilinin fotoğraflarını çekti. Dayakla suçlanan polis memurları K.G. ile G.B. ise Avukat Çevik'in müvekkiline, "Ellerini yere sürterek yarala, kazağını yırt, bacağını ise sakatlandır" dediği iddiasıyla tutanak hazırladı.
Cemal Çap'ın suç duyurusu üzerine 2 polis memuru hakkında, 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama, hakaret ve basit tehdit' suçlamasıyla dava açıldı. Avukat Ahmet Çevik hakkında ise Adalet Bakanlığı soruşturma izni verdi.
MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ
Cumhuriyet Savcısı Salih Oğlaklar tarafından yapılan soruşturma sonunda, Avukat Ahmet Çevik hakkında, 'görevi kötüye kullanma', 'suç uydurma' ve 'iftira'dan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, önümüzdeki günlerde görülecek.
SUÇLANAN AVUKAT: NASIL BÖYLE BİR TELKİNDE BULUNABİLİRİM
Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şubesi yönetim kurulu üyesi, Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği kurucu üyesi, aynı zamanda polis çocuğu olan avukat Ahmet Çevik, “Kötü muameleyi tespit etmeye çalışırken, hakkımda böyle bir tutanak tutuldu. Asıl müvekkilime şiddet uygulayan polis memurlarının, kendileri hakkında açılabilecek kamu davasını önlemeye yönelik bir işlemdir. Polis memurlarının yargılandığı davada güvenlik kamera görüntüleri mahkemeye geldi. Burada müvekkilim Cemal Çap'a yapılan şiddet görülüyor. Gerçeğin adalet önüne çıkartılması görevim olan ben, nasıl böyle bir telkinde bulunabilirim. Bunu sadece bana değil, sindirilmeye çalışılan tüm meslektaşlarıma yapılan bir saldırı olarak kabul ediyorum" diye konuştu.

TT(HA/AAA) (FOTOĞRAFLI)