Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da kırmızı ışıkta geçerek 1 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan yolcu minibüsü şoförü 28 yaşındaki Güven Gürkan Erdem, polis merkezinde yaptığı "sarı ışıkta geçtim" savunmasını değiştirip, 22.5 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada yeşil ışık yanarken geçtiğini ve kazada kusurlu olmadığını ileri sürdü.
Kaza, geçen 2 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi'ndeki Alparslan Türkeş Bulvarı ile Mavi Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Güven Gürkan Erdem'in yönetimindeki 01 M 659 plakalı şehir içi yolcu taşımacığı yapan minibüs, iddiaya göre kırmızı ışıkta durmayarak, 47 yaşındaki Yasin Aladağ'ın kullandığı 33 NUY 01 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan minibüs, kaldırıma çıkarak yayalardan özel güvenlik görevlisi 29 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Yusuf Alğan, 9 yaşındaki Emre Bosum ve annesi Meryem Bosum'a çarptı. Sulama kanalının korkuluklarını parçalayan minibüs, suya düşmeden durdu.
Kazada minibüsün çarptığı otomobildeki Yasin Aladağ, Erdem Yeşilmeşe ve Uygar Uğur ile Emre Bosum ve Meryem Bosum yaralandı, minibüsün çarpmasıyla sulama kanalına düşen Yusuf Alğan'ın cansız bedeni 1 kilometre uzakta bulundu.
22.5 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Yaralılar ambulanslarla Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılırken, minibüs şoförü Güven Gürkan Erdem gözaltına alınıp, Bağlar Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada alınan ifadesinde kırmızı ışıkta geçtiğini kabul etmeyip, sarı ışık yanıp sönerken geçtiğini söyleyen Güven Gürkan Erdem, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, şoför Güven Gürkan Erdem hakkında, 'taksirle ölüme ve birden çok kişinin yaralanmasına neden olma' suçlamasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.
Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Güven Gürkan Erdem'in kırmızı ışık yanmasına rağmen durmayarak, önce otomobile sonra da olayda ölen Yusuf Alğan'ın da aralarında bulunduğu 3 kişiye çarptığına yer verildi.
TAHLİYE YOK
Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaya çıkan Güven Erkan Erdem, suçlamaları kabul etmedi. İlk ifadesinde sarı ışık yanıp sönerken geçtiğini söylemesine karşın duruşmada yeşil ışıkta geçtiğini ileri süren Güven Gürkan Erdem, "Yeşil ışık yanıp sönerken ben de biraz daha hareketlendim. Tam geçtiğim sırada soldan gelen diğer araca çarptım. Çarpınca sulama kanalının kenarındaki köprünün üzerine çıktım. Kazada kusurum yok, beraatimi talep ederim" dedi.
Kazada oğlu Emre ile birlikte yaralanan Meryem Bosum ise, "Yürürken dolmuşun üzerimize geldiğini gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum. Sanıktan şikayetçi değilim" diye konuştu. Kazada ölen Yusuf Alğan'ın eşi Dilek Alğan ise şikayetçi olduğunu aktardı. Sanığın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI