AFYONKARAHİSAR'da bulunan Karahisar Kalesi'nde intihar edeceği ihbarında bulunan bir kişi, polis ve sağlık görevlilerini alarma geçirdi. Ekipler yardım etmek üzere kaleye tırmanırken, intihardan vazgeçen vatandaş kaleden inerek bölgeden uzaklaştı.
Afyonkarahisar'a adını veren Karahisar Kalesi'nde dün öğleden sonra meydana gelen olayda, kaleye tırmanan ve adı bilinmeyen bir kişi intihar girişiminde bulundu. Kalenin Çavuşbaş Mahallesi tarafına bakan kayalıklardan birinin üzerinde bir süre oturan vtanadaş, daha sonra 112 Acil Servis'i arayarak intihar edeceğini söyledi. Etraftakilerin merak dolu gözlerle izlediği kişi, zaman zaman ayağa kalkarak kayalıkların ucuna kadar geldi.
İhbar üzerine olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve polisler sevk edildi. Kaleye yönelen 2 polis ile sedye taşıyan 2 UMKE görevlisi, en yüksekteki sur içine kadar tırmandı. Acil servisi aradıktan birkaç dakika sonra intihar etmekten vazgeçen kişi ise kaleden indi ve vatandaşların arasına karışarak ortadan kayboldu.
Olay yerinde bir süre inceleme yapan emniyet ekipleri, çevredekilerden bilgi aldı. İntihar etmek isteyen kişinin bölgeden ayrıldığının kesinleşmesi üzerine polis ve sağlık görevlileri de kaleden indi.