KOCAELİ’nin Karadeniz’e sahili bulunan Kandıra ilçesine bağlı Sarısu’da, zıpkınla balık avlamak için 1 Temmuz Salı sabahı denize girdikten sonra kaybolan Kadir Işık ve Mahmut Atalanı'ı arama çalışmalarınden bu akşam saatlerine kadar sonuç alınamadı.
Geçen salı günü sabah saatlerinde zıpkınla balık avlamak için Kandıra'nın Sarısu sahiline giden ve her ikisi de uzun yıllardır dalış yaptıkları belirlenen 40 yaşındaki Kadir Işık ve 45 yaşındaki Mahmut Atalan, denize girdikten sonra bir daha su yüzüne çıkmadı. Saat 02.00 sıralarında jandarmaya yakınlarını haber vermesi üzerinde bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su Kazalarını Önleme Timleri zodyak botlar ve dalgıç ekipleri bölgede tarama başlattı.
MAĞARALARIN İÇİ DİDİK DİDİK ARANDI
Bugün bölgeye gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Deniz Arama Kurtarma ekipleri dalgıçları da Sarısu ve Ömerağazı bölgesindeki tüm mağaraları didik didik aradı. Aynı zamanda sabah saatlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Deniz Uçağı ile su yüzeyinde detaylı arama yapıldı. Uçak Pilotu Hakan Usanmaz denizde iki nokta tespit etmesinin ardından arama kurtarma ekipleri zodyak botlarla belirtilen noktalara ulaştı. Ekipler söylenen yerde siyah renkte büyük naylon poşetleri buldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AFKOM) Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, "20 arama kurtarma ekibiyle 5 deniz aracıyla çalışmaları sürdürüyoruz. İlk gün kaybolan dalgıçların el feneri, zıpkın ve şnorkelini bulduğumuz bölgede arama başlattık. Ardından mağara içleri arandı. Havadan da uçakla ekipler yüzey taramasında bulundu. Jandarma ekiplerimiz de Seyrek ile Kerpe arasında sahil şeridi boyunca arama yapıyor. Şu an itbariyle arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
Kayıp haberlerinin ardından bölgeye gelen Kadir Işık ve Mahmut Atalanı'ın yakınları da göz yaşları arasında bekleyişleri sürüyor.

FOTOĞRAFLI