Bulut MÜLHİM / İstanbul, ()  Gaziosmanpaşa'da, aynı tip araçla mağaza ve atölyelere gelerek hırsızlık yapan kişilerin güvenlik kameraları tarafından görüntülenmesine rağmen yakalanamaması esnafı isyan ettirdi.
Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde yaklaşık on beş gün içerisinde çok sayıda iş yerinden hırsızlık gerçekleşti. Özellikle tekstil atölyeleri ve mağazalarında gerçekleşen hırsızlıklar esnafın büyük maddi kayba uğramasına neden oldu. Ramazan bayramından bu güne kadar soyulan üç atölye ve mağazadan yaklaşık 300 bin liralık mal çalındığını belirten mahalle esnafı hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Hırsızlık anları iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntülerde aynı tip araçla değişik iş yerlerine gelen hırsızların tekstil ürünlerini araca yüklemeleri görülüyor. İnsan ve araç trafiğinin olduğu sabah saatlerinde iş yerlerinden hırsızlık gerçekleştiren şahısların rahat tavırları dikkati çekti.

İŞ YERLERİ SOYULAN ESNAF POLİSE TEPKİLİ
Mağazası soyulan esnaf Mehmet Aydan 90 bin liralık zararının olduğunu belirterek, "Sabah geldiğimde kilitlerin olmadığını gördüm. İçeri girdiğimde hiçbir şey yoktu. 80 bin liralık malzeme ve 10 bin lira da nakit para aldılar. Bu mahallede her Allahın günü bir yer soyuluyor. Karakol üstüne gitmiyor. Arıyoruz diyorlar. Kamera görüntüleri var ama kimse üstüne gitmiyor" diye konuştu.
Hemen her gün bir iş yerine hırsız girdiğini söyleyen İbrahim Irmak ise, "Atölyem soyuldu. Sabah 06:30 gibi geliyorlar. Komşularımız görüyor ama bizim taşıdığımızı zannediyorlar. 3 bin gömlek 8 bin metre de kumaş götürüyorlar. Değeri yaklaşık 80 bin lira. Ramazana girdiğimizden beri hemen, hemen her gün bir yer soyuluyor. Ben biraz da polislerin görevini yapmadığını düşünüyorum. Elimizde kamera kayıtları var ama daha net delil getirin diyorlar. Hırsızlığı yapan genelde aynı araba" dedi.
Emniyetin görevlilerinin hırsızları yakalayamamasına isyan eden Seyfettin Senin ise, "Bayramın ikinci günü girdiler. Sabah saatlerinde geliyorlar, saatleri belli. Yaklaşık 100 bin lira değerinde malımız gitti. Karşımızda bekçi olmasına rağmen adamlar çok rahat. Polisin görevini yapmasını istiyoruz ama polis görevini yapmıyor" şeklinde konuştu.
Büyük maddi kayba uğrayan esnaf hırsızların bir an önce yakalanmasını bekliyor.

 

(FOTOĞRAFLI)