Karadeniz'de Kilyos'ta Rus savaşa gemisi ile canlı hayvan yüklü Togo'ya ait kargo gemisi çarpıştı. Kaza sonrası denize düşen 45 Rus askeri kurtarıldı. Kurtarma ekipleri bölgede. Reuters Rus gemisinin battığını duyurdu.

Kilyos'da Karadeniz açıklarında Rus savaşa gemisi ile canlı hayvan yüklü kargo gemisinin çarpıştı.

PERSONELİN TAMAMI TAHLİYE EDİLDİ

Mürettebatın kurtarılması için olay yerine Kıyı Emniyetine ait tahlisiye botları ve römorkörler intikal etti. Rus Savunma Bakanlığı ise 78 personelin tamamının tahliye edildiğini duyurdu.

BAŞBAKAN MEDVEDEV'İ ARADI

Binali Yıldırım, Boğaz'da meydana gelen kazanın ardından Rus Başbakanı'yla görüştü üzüntülerini iletti.

KAZA SİS NEDENİYLE MEYDANA GELDİ

YÜK GEMİSİ BATTI, SAVAŞ GEMİSİ YAN YATTI

Çarpışma sonrası yük gemisinin battığı, istihbarat gemisinin yan yattığı iddia ediliyor. 'Liman' Polonya'da Sovyet döneminde inşa edildi ve 1970'de görevlendirildi. Genellikle silahsız, ancak bir radar istasyonu, bir hidroakustik dedektör ve diğer keşif ekipmanı, deniz gemileri ve denizaltıları izlemek için gerekli taşıyor. Liman gemisi, 21 Ekim 2016'da İstanbul Boğazı'ndan geçmişti. Sovyetler Birliği döneminde Polonya'da inşa edilen ve 1970 yılında göreve başlayan geminin 1.580 ton ağırlığında olduğu belirtiliyor.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Filosu'na ait Liman isimli araştırma gemisi İstanbul Boğazı'nın 40 kilometre kuzeybatısında hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen Aşot-7 isimli bir başka gemiyle çarpıştı.

KAZADA CAN KAYBI YOK

Liman gemisinin mürettebatından kimsenin ölmediği ya da yaralanmadığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre Rus gemisinden 78 personelin tahliye edildi.