BURSA’nın Karacabey İlçesi’ne bağlı Arız Köyü sakinleri, meralarının kiraya verilmesi nedeniyle otlaklarının kalmadığını belirterek, Karacabey - Bandırma karayolunda kısa süreli trafiğe kapattı. Köylüler, kiraya verilen meranın kendilerine iade edilmesi istedi.
Karacabey’e bağlı Arız Köyü'nde, 10 ay önce meralarının Tarım İl Müdürlüğü’nce kiraya verildiği için hayvanlarını otlatacak alan bulamadıklarını söyleyen köylülerin eylemine Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Bursa ve İlçeleri Koyun Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran da destek verdi. Eyleme katılan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 100 kişilik topluluk meranın geri verilmesi için Karacabey- Bandırma karayolunu kısa süre araç trafiğine kapattı. Burada açıklama yapan köylüler, bir atçılık ve şarapçılık firmasına kiralanan meranın kendilerine tekrar iade edilmesini istedi.
ÜRETİCİ MERA ISLAHINA TALİP
Bursa ve İlçeleri Koyun, Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran, yurt genelinde ıslaha muhtaç çok sayıda mera bulunduğunu ifade ederek, "Biz gerek diğerleri ve gerekse bu merayı ıslah etmeye talibiz. Sayın Başbakanımız Recep Tayip bey, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç beyin burada yaşananlardan haberi olsaydı izin vereceklerini zannetmiyorum. Köylümüz perişan durumda. Haksız bir durum söz konusu. Köy muhtarlığı bir defa meranın kiralanması sürecinde haksız rekabetle karşı karşıya. İlçeye bağlı Danişment köyünde biz merayı ıslah ettik. Aynı şekilde burada da yapabiliriz" dedi.
Köy Muhtarı Ali İhsan Kardeş, devletten krediyle hayvan alan köylülerin yeniden bunları geri satmak zorunda kaldığını söyledi. Gençlerin işsiz kaldığını savunan muhtar Kardeş, bürokratların köylüleri mağdur ettiğini söyledi. Zaten meralarının yetersiz olduğunu anlatan Kardeş, açık cezaevine dönen mera alanından vazgeçmeye niyetleri olmadığını açıkladı.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu da köylüye topraklarının geri verilmesi adına her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Merayı ıslah etmeye talip olduklarını söyleyen köylüler, topraklarının peşkeş çekildiğini öne sürerek bir an önce bu yanlışa 'dur' denilmesini istedi. Eyleme katılan köylüler, daha sonra olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI