KARABÜK'te özel bir hastanede 7 aydır maaş alamayan çalışanlar, faaliyetini sürdürmesini istedikleri hastanenin önünde aileleriyle eylem yaptı.

Hastanede sağlık hizmetlerinin durmasına rağmen büyük bölümü binada mesailerini sürdüren çalışanlar, hastanenin önünde toplandı. Çalışanlara aileleri, Kardemir işçileri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Yaklaşık 500 kişilik grup, 'Elimizi taşın altına, yüreğimizi avuçlarınıza bıraktık', 'Ödevimizi yaptık notumuzu bekliyoruz', 'Rant kavgası değil, ekmek kavgası', 'Alın teri gözyaşına dönüştü', 'Bizler çalışan işsizleriz' sloganları attı. Hastane binasına ise 'Biliyor musunuz 7 aydır açız. Emeğimizin karşılığını istiyoruz' yazılı pankart asıldı. Eylemde, ekonomik nedenlerle faaliyetleri duran hastanede çalışanların geçmişte yaptığı çalışmalar sinevizyon gösterisiyle sunudu. Bu sırada çalışanlardan bazıları ağladı.

Eyleme katılan doktorlardan Talat Geliş, 7 aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek, sadece ekonomik yönden değil, psikolojik yönden de zor durumda olduklarını söyledi. Geliş, "Şu anda bu hastaneyi patronumuz çalıştıramıyorsa çalıştırabilecek birine devretmesini istiyoruz" dedi.

Hastane çalışanlarından İrem Saraç ise 7 aydır maaşlarını alamamalarına rağmen menfaat gözetmeksizin hastaneden ayrılmadıklarını söyledi. Saraç, "İyi niyetimiz ve çalışma şevkimiz sömürülmeye devam edilmiştir. Çözümsüzlük süreci içerisinde kıvranmaktayız. Burası gece gündüz çalışan bacasız bir fabrika. Bu ateşi söndürmeyelim" diye konuştu.

Hemşire Ecem Kaya, hastanenin faaliyetini sürdürmesi, ücretlerinin ödenmesi ve yasal haklarının devam etmesi dileği ile gökyüzüne balon bıraktı. Kalabalık, alkışlarla tepkilerini gösterdikten sonra dağıldı.