Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'te avukat Aykut Akgüç, CHP'nin Soma ile ilgili verdiği araştırma önergesi AK Parti oylarıyla reddedilirken bir milletvekilinin, "Bunlar fasa fiso" dediğini ileri sürerek, 'Yaşam, iş, aş fasa fiso değildir' yazısı ile AK Parti binası önünde eylem yaptı.
Avukat Aykut Akgüç, boynuna astığı, 'Yaşam, iş, aş faso fiso değildir' yazılı pankart ile AK Parti İl Teşkilatı önünde protestoda bulundu. Bina önündeki caddede dolaşıp, bankta oturarak tek kişilik eylem yapan Akgüç, şöyle konuştu:
"Yaşam kutsaldır. Milletvekilleri halkın sözcüleridir. İhtiyaçları halk belirler. Milletvekilleri bu ihtiyaçlara cevap vermek ve ilgili yasaları çıkartmak zorundadırlar. CHP'li bir milletvekili Soma madenleri ile ilgili bir önerge vermiştir. AKP'li diğer bir milletvekili ise buna cevap olarak 'faso fiso bunlar' diyerek olayı küçümsemeye ve göz ardı etmeye çalışmıştır. Arkasından meydana gelen olayda 300 gencecik insan yaşamını kaybetmiştir. Herkesi yaşam karşısında saygılı olmaya davet ediyorum."
Eyleminin bireysel olduğunu vurgulayan Akgüç, birileri gelip kendisine bu konuda bir cevap verinceye kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)