Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'te yaklaşık 100 kişi, mahallerindeki hastanenin kapatılacağı gerekçesiyle eylem yaptı.
Bahçelievler, 75'inci Yıl ve Cumhuriyet mahallelerinde oturan vatandaşlar, yakındaki Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binasının kapatılacağı iddiasına tepki gösterdi. Hastane önünde toplanan mahalle sakinleri, Soma'da ölen madenciler için dua ettikten sonra sloganlarla Kamu Hastaneleri Birliği'ni protesto etti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı, hastanenin kapanmasını istemediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Sosyal medya üzerinden sürekli bizleri taciz edenler var. Yetkililer gelsinler bu işi çözsünler. Kamuoyuna açıklama yapsınlar. 'Kapatıyorum veya kapatmıyorum' desinler. En sıkıntılı iş belirsizlik. Mahallede herkes bize soruyor. Biz net bir cevap veremiyoruz. Aslında bu konunun muhatabı biz de değiliz. Hizmetin devam etmesini istiyoruz. Mahallerimizi mağdur etmesinler. Siyasi partilerimize ve milletvekillerimize sesleniyoruz. Bizleri aydınlatsınlar."
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara ise hastanede bulunan kadın doğum ve çocuk servisinin yeni yapılan hastaneye taşındığını, fizik ve acil servis hizmetlerinin devam ettiğini, hastanenin kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)