ESENYURT’ta kara çarşaf giyerek bir kuyumcuyu soymaya çalışan Murat T.'yi (26) kaçmaya çalışırken vatandaşlar yakaladı. Başarısız soygun girişiminden sonra kaçan Murat T.'nin kendisini takip eden komşu esnaf tarafından üzerindeki çarşafı çıkarmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Şüpheli kaçmaya çalışırken kendisini yakalamaya çalışan bir kişiyi vurarak yaraladı. Şüpheli Murat T.'nin aynı bölgede daha önce meydana gelen başka bir kuyumcu soygununun da faili olduğu anlaşıldı.
Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda A.I.'nın (38) işlettiği kuyumcuya gelen kara çarşaflı bir kişi bir süre içerde müşteri olarak durduktan sonra aniden çantasından bir tabanca çıkarttı. Tezgahta bulunan A.I.'yı ölümle tehdit eden şüpheli elindeki çantayı para ile doldurmasını istedi. Ancak bu sırada cam kapıyı kapatan A.I. bağırarak dışarıda bulunanlardan yardım istedi. Çıkan karışıklıktan paniğe kapılan kara çarşaflı kişi hızla olay yerinden kaçtı.
Kuyumcunun komşu esnafı olan bir kaç kişi yaya olarak kaçan kara çarşaflı kişiyi takibe aldı. İki sokak ötede üzerindeki çarşafı çıkararak üzerini değiştirmeye çalışan şüphelinin üzerine atlayan esnafla soyguncu arasında mücadele başladı. Bu sırada şüphelinin elinde bulunan ve bilye atar olduğu anlaşılan silah patladı. Olaya müdahale eden S.D. adlı esnaf kulağından vuruldu. Soyguncu ise diğer esnaf tarafından yakalanarak polise teslim edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli Murat A. sorguya alındı. Daha önceden hırsızlık suçundan bir kez gözaltına alındığı belirlenen Murat A. ifadesinde kredi kartı borçlarını ödemek için soygunu yapmaya çalıştığını söyledi. Soruşturma sonucu şüphelinin Esenyurt bölgesinde 9 Nisan 2012 tarihinde meydana gelen ve bir kilogram altının çalındığı başka bir kuyumcu gaspı olayının faili olduğu ortaya çıktı. Soygunun olduğu kuyumcu çalışanları Murat A.'yı kendilerini silahla gasp eden kişi olarak teşhis etti. Ancak Murat A. bu soyguna katıldığı iddialarını kabul etmedi. Poliste işlemleri tamamlanan Murat A. adliyeye sevk edildi.