KARAMAN'da son 2 ayda 50 evden hırsızlık yaptığı öne sürülen kar maskeli 32 yaşındaki Zeynel E., dün kovalamacanın ardından polis tarafından yakalandı. Zeynel E.'nin 7 yıl önce de hırsızlık için girdiği evlerden 215 kadın külodu ile 68 sütyen çaldığı belirtildi.
Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi son 2 ayda 50 evden hırsızlık olayının gerçekleşmesinin ardından çalışma başlattı. Verilen eşkallerden yola çıkan polis şüphelinin hırsızlıktan kaydı bulunan Zeynel E. olduğunu saptadı. Ardından suçüstü yakalamak için takibe aldı. Dün saat 22.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi'ne gelen Zeynel E., otomobilini park ettikten sonra çevredeki evleri kontrol etti. Şüpheli, gözüne kestirdiği bir eve girmek için kar maskesi takıp harekete geçtiği sırada, çevreyi kuşatan polisi fark etti. Bunun üzerine Zeynel E., ile polis arasında kovalamaca başladı. Polisin havaya açtığı uyarı atışına rağmen Zeynel E., kaçmaya devam etti. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bir evin bahçesine gizlenen Zeynel E., polis tarafından yakalandı.
Polis, Zeynel E.'ye ait olan 2 evde de arama yaptı. Yapılan aramada 13 bilezik, 1 tabanca ve tabancaya ait mermi, çok sayıda küpe ve yüzük gibi takı ile para ele geçirildi.
KİLOD ÇALMIŞTI
Zeynel E.'nin 7 yıl önce çalıştığı bir bisküvi fabrikasından ayrıldıktan sonra hırsızlık için girdiği 17 evden 215 kadın külotu ile 68 sutyen çaldığı  ve yaklaşık 1 yıl önce cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi. 1 çocuk babası Zeynel E.'nin yine o dönem evlerden külot ve sütyen çalmasının ardından eşinin, çocuğunu yanına alıp terk ettiği belirtildi.