BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde Kurban Bayramı'nın son günü girdikleri akaryakıt istasyonunda, görevliyi koklattıkları eterle bayıltarak 12 bin lira değerinde sigara ve 500 lira para çalan 3 şüpheli, güvenlik kamerasındaki görüntülerinden yola çıkan jandarma tarafından yakalandı. 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yenişehir-Bilecik Karayolu’nun 2’nci kilometresindeki akaryakıt istasyonuna 18 Ekim’de saat 04.00 sıralarında gelen kar maskeli 3 kişi, görevli Ramazan Y.’yi eter koklatarak bayılttı. Daha sonra markete yönelen soyguncular, 12 bin lira değerinde 4 çuval sigara ile kasada bulunan 500 lirayı alarak kaçtı. Olaydan 10 dakika sonra akaryakıt almaya gelen bir müşterinin yardımıyla uyanan istasyon görevlisi Ramazan Y., markete girdiğinde soygunu fark ederek durumu jandarmaya haber verdi.
Jandarma, olayın güvenlik kamerasıyla saniye saniye kaydedildiğini ve şüphelilerin 22 dakika istasyonda kaldıklarını saptadı. Soyguncuları yakalamak geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şüpheliler F.A. (26), M.B. (28) ve N.D. (23), jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonla merkez Yıldırım ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.
Kiralık araçla Yenişehir’e bağlı Terziler ve Eğerce ile İnegöl Hamzabey köylerindeki marketlerden 6 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen şüpheliler, jandarmadaki sorgunun ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.