Ünsal YÜCEL/EDİRNE,()-EDİRNE’de Kapıkule Sınır Kapısı’nda düzenlenen 2 ayrı operasyonda 113 kilo 294 gram eroin ele geçirilirken, gözaltına alınan iki kişi tutuklandı.
İlk operasyonda Türkiye’den çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen ve sürücülüğünü M.K.T.’nin yaptığı TIR, Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce x-ray taramasına sevk edildi. Tarama sonrası dedektör köpekler Kenu, Index ve Sıla’nın katılımıyla yapılan detaylı aramada TIR çekicisinin yakıt tankına yapılan gizli bölmede yaklaşık 3 milyon 800 bin lira değerinde 62 kilo 132 gram eroin ele geçirildi.
HAVA TÜPLERİNDEN EROİN ÇIKTI
İkinci operasyonda da Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen sürücülüğünü Bulgar uyruklu N.M.S.’nin yaptığı yabancı plakalı TIR şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde x-ray taramasına sevk edildi. Tarama sonrası dedektör köpekler Index ve Sıla’nın katılımıyla yapılan detaylı aramada TIR çekicisinde bulunan hava tüplerinin içine gizlenmiş piyasa değeri 3 milyon 100 bin lira olan 51 kilo 162 gram eroin bulundu. Ele geçirilen toplam 113 kilo 294 gram eroine el konulurken, gözaltına alınan sürücüler M.K.T. ve N.M.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaylarla ilgili başlatılan soruşturmalar sürüyor.

FOTOĞRAFLI