KAPIKULE’de Gümrük Kapısı’ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki onarım çalışması nedeniyle 10, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 5 kilometre kuyruk oluşturdu. Sınır kapılarında bekleyen TIR sürücüleri kendilerin sahip çıkılmadığını ifade ederek, kuyruklara çözüm bulunmasını istedi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Türk sınırlarındaki geçişlerde sorun olmadığını açıklayarak, onarım çalışması nedeniyle Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda işlemlerin yavaş yapıldığını söyledi. Türkiye’den Avrupa ülkelerine ihraç ürünü götürmek için yola çıkan TIR sürücüleri günlerce kuyrukta beklemeye isyan etti.
Antalya’dan yüklediği domatesi Ukrayna’ya götürmek Kapıkule’ye gelen TIR sürücüsü Bülent Yaşarel, termoking (soğutucu) aracın mazotu bittiği için çalıştıramadığını ve 2 gündür çıkış yapmak için beklediğini anlatarak, ürünün bozulma noktasına geldiğini söyledi. Sürücü Yaşarel, termoking TIR’lara geçiş önceliği tanınmasını isteyerek, “Benim bu malı bugün Ukrayna’ya boşaltmam gerekiyordu, ama hala buradayım. Domatesler bozulmuş olabilir. Havada ısındı çok zor durumdayım, yetkililer bu soruna çare bulmasını istiyorum”dedi.
"4 GÜNDÜR ÇIKIŞ YAPAMADIM"
Kapıkula Sınır Kapısında kuyrukta beklemekten bıktıklarını anlatan 32 yıllık TIR şoförü Caner Yıldırımhan ise, “İstanbul Halkalı Gümrüğü’nden yüklediğim tekstil ürününü İngiltere’ye götürmek için yola çıktım. Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyrukta 14 saattir çıkış yapmak için bekliyorum. Malı teslim etmeye gittiğimde alıcı firma nerede kaldınız biz malı almıyoruz dedikleri oluyor. Sanırım 36 saat sonra ancak buradan çıkış yapabilirim.Türkiye ihracata artış yaptı diyorlar böyle mi artış yapacağız. Buradan Ulaştırma Bakanımıza sesleniyorum buna bir çare bulsun kapının büyük olmasıyla iş bitmiyor işlemler daha hızlı olmalı” dedi.

ACZ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)