Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İSTANBUL’da şık bir şekilde giyinerek apartmanlarda boş daireleri saptayarak kapıları kıran ve hırsızlık yapan 20 ve 27 yaşında iki kadın gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinden kapı açmakta kullandıkları çeşitli aletler bulundu. İki hırsız kadının daha önceden çok sayıda polis geliş kaydı olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler Şişli’de düzenledikleri operasyonda bir çok hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen H.P.(20) ve H.Ç.(27) gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında daire kapılarını açmakta kullandıkları tornavida gibi çeşitli aletler ele geçirildi. Şüphelilerin şık giyinerek girdikleri apartmanlarda sözde bir kişiyi sormak bahanesiyle kapıları çaldıkları boş olan dairelere girerek hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin 11 Mayıs 2014 tarihinde Şişli’de mağdur M.A.A. ya ait daireye girerek 6 bin 400 lira, altın kol düğmesi, iki adet küçük elmas, işlenmiş kravat iğnelerini çalan kişiler olduğu ortaya çıktı. İki şüpheli kadının ayrıca 25 Mayıs 2014 tarihinde Kadıköy ilçesinde E.E. isimli mağdur kadının evine girerek 500 bin lira değerinde ziynet eşyasını ve bir tabancanın çalınma olayının da failleri olduğu belirlendi.
Polis tarafından olayların meydana geldiği saatte apartman önlerinde dolaşırken kamera görüntüleri bulunan şüpheliler kendilerine yöneltilen iddiaları kabul etmedi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
AA(FOTOĞRAF)