Salih ÜÇTEPE/ ADANA, ()-ADANA'da kuyumcu çalışanı 54 yaşındaki Şükrü Keskinpala'yı öldürüp 12 altın bilezik ile 4 bin lira gasp eden cinayet şüphelisi 33 yaşındaki Rüstem Körlü hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'Nitelikli silahla yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer 3 sanık hakkında ise 20'şer yıla kadar hapis cezası istendi.
Olay, 16 Ocak 2014'te merkez Çukurova İlçesi Kenan Evren Bulvarı'nda meydan geldi. İddiaya göre Rüstem Körlü, banka veya kuyumcu soymayı planladığını arkadaşı 22 yaşındaki Recep Dağaşan'a anlattı. Bunun üzerine iki arkadaş, soymayı planladıkları Murathan Kuyumculuk ve çevresinde bir gün önce keşif yaptı. Soygun için araca ihtiyaçları olan ikili, araç kiralama işi yapan 25 yaşındaki Habib Abay'dan yardım istedi. Abay da durumdan kardeşi 23 yaşındaki Abdullah'ın da haberi olduğunu söyleyerek bir araç verdi.
Körlü ile Dağaşan, otomobille soymayı planladıkları kuyumcunun arka sokağına geldi. Dağaşan, otomobilin başında beklerken, Körlü de kar maskesini takarak elinde tabancayla kuyumcuya girdi. Çalışanları tehdit eden Körlü, yanında getirdiği çantayı tezgahta bekleyen çalışana uzatarak altın ve paraları koymasını istedi. Şüpheli, bu sırada kendine doğru hareket eden çalışanlardan Şükrü Keskinpala'yı tabancayla vurup, tezgahın arkasına geçerek 12 bilezik ve kasadaki 4 bin lirayı alıp kaçtı. Ağır yaralanan Şükrü Keskinpala tedavi gördüğü hastanede 25 gün sonra hayatını kaybetti.
ÖNCÜ ARAÇ SAYESİNDE KAÇTILAR
Silah sesi duyan gözcü Recep Dağaşan, panikleyince yaya olarak aracı terk ederek kaçıp, Habib ve Abdullah Abay kardeşleri arayarak durumu anlattı. Bunun üzerine Habib Abay, başka bir araçla gelerek Dağaşan'ı aldı. Soygunu yaptıktan sonra kuyumcudan çıkan Körlü, arkadaşını otomobilin yanında görmeyince, o da yaya olarak kaçtı. Bu sırada Dağaşan ve Habib Abay, Körlü'yü arayarak yanına gitti.
Dağaşan ve Körlü'yü soyguna geldikleri aracın yanına bırakan Habib Abay, önden gideceğini polis çevirmesi görmesi durumunda telefonla haber vereceğini söyledi. Önden giden Habib Abay, polis çevirmesi görünce arkadan gelen ikiliyi arayarak başka yola sapmalarını söyledi. Bunun üzerine Abdullah Abay, başka bir araçla gelerek ikiliyi alıp mahalleye götürdü.
120 KAMERA İNCELENDİ
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki 120 güvenlik kamerasının görüntülerini incelemeye aldı. Kamera görüntülerinden soygunu gerçekleştiren kişinin Rüstem Körlü olduğunu, soygun sırasında da Recep Dağaşan'ın da gözcülük yaptığını belirleyen polis, yaptığı operasyonla önce ikiliyi, daha sonra ise soyguna yardım ettikleri öne sürülen Habib ile kardeşi Abdullah Abay'ı yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Abdullah Abay, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer 3 şüpheli tutuklandı.
İDDİANAME TAMAMLANDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tutuklu sanık Rüstem Körlü hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet 'nitelikli silahla yağma' suçundan 15 yıla kadar, Recep Dağaşan, ile Habib Abay ve tutuksuz Abdullah Abay hakkında ise bu suçlara yardımdan 20'şer yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

FOTOĞRAF