ADANA'da 50 yaşındaki Nurten Aras'ın cüzdanı ile cep telefonunu çalan 21 yaşındaki İ.U., yakalanacağını anlayınca DSİ sulama kanalına attı. Dalgıç polis, suya girip, suç delillerini çıkarttı.
Merkez Çukurova İlçesi'nin, Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan Nurten Aras, semt pazarında alış veriş yapıp evine dönerken arkasından yaklaşan İ.U., elindeki cüzdanı ile cep telefonunu çalıp kaçtı. İhbar üzerine çalışma başlatan güvenlik güçleri, şüphelinin peşine düştü. Ekipler, yaklaşık 10 dakika sonra İ.U.'yu Mavi Bulvar'da fark etti. Ekiplerin durdurmak istediği İ.U. kaçarken, elindeki cüzdan ile cep telefonunu sulama kanalına attı. İ.U., kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının suya attığı cüzdan ile cep telefonunu kanaldan çıkartmak için dalgıç polisler çağrıldı. Kanala giren dalgıçlar, az miktardaki suyun içinde duran cüzdan ile telefonu, delil poşetine koyup çıkardı.
Nurten Aras tarafından teşhis edilen zanlı gözaltındaki sorgusunda suçunu itiraf etti. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan İ.U., çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.