MUŞ'un merkeze bağlı Körpeağaç köyünde 20 gün önce iki aile arasında 1 kişinin ölümü ile başlayan kavganın kan davasına dönüşmemesi için kanaat önderleri harekete geçerek aileleri barıştırdı.
Merkeze 35 metre uzaklıktaki Körpeağaç köyünde Civak ve Bingöl aileleri arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada, 39 yaşındaki Faruk Bingöl hayatını kaybetti. İki aile arasında başlayan küskünlük ve husumetin kan davasına dönüşmemesi için aile büyükleri ve kanaat önderleri devreye girdi. 20 gün boyunca her iki aile arasında görüşmelerde bulunan aile büyükleri ve kanaat önderleri iki aileyi bir araya getirdi. Körpeağaç köyü camisinde düzenlenen barış törenine İl Müftü Vekili Abdulhak Akpolat, kanaat önderi Abdulkadir Erten, din görevlileri, aile büyükleri ve çevre köylerden gelenler katıldı. Duaların okunduğu barış töreninde Civak ve Bingöl ailelerinin büyükleri ve gençleri Kuran-ı Kerim’in altından geçti, barış için söz verdi.
Barışa katkı sağlayan Zabıt Eker, "Barışın olmadığı yerde huzur olmaz, ekonomi olmaz. Ülke barışı önemli olduğu gibi dünya barışı da önemlidir" dedi.

CD(KS/AK)(FOTOĞRAFLI)