SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, kamyonun çarptığı bisikleti kullanan 71 yaşındaki Yaşar Becit ağır yaralanırken, arkasında oturan torunu ilkokul 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Azra Kar yaşamını yitirdi.
Kaza bugün saat 13.00 sıralarında,  göre Gazi Süleyman Paşa Camisi önünde meydana geldi. Tuncay Çobantürk yönetimindeki, üzerinde vinç bulunan 03 YA 953 plakalı kamyon, bisikletiyle torunu Azra Kar’ı okuldan alıp eve götüren Yaşar Becit’in kullandığı bisiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle bisikletten fırlayan dede Yaşar Becit ağır yaralanırken, arkasında oturan torunu Konuralp İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Azra Kar olay yerinde yaşamını yitirdi.
Yaralı Yaşar Becit, gelen 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durmu ağır olan Becit, buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Kazada ölen Azra Kar ve aynı okulda okuyan kardeşinin, dedesi ve anneannesi ile birlikte Akyazı’da yaşadığı, anne ve babalarının ise Almanya’da çalıştıkları öğrenildi. Azra’nın kardeşinin olayın olduğu gün hastalığı nedeniyle okula gitmediği, gitmesi halinde onun da bisiklette olabileceği belirtildi.
Minik Azra’nın cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından Akyazı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Çobantürk gözaltına alındı.

AO(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)