ANKARA'nın Kazan ilçesinde kum ocağındaki su dolu çukura düşen kamyonun sürücüsü 53 yaşındaki Hüseyin Şen öldü, yanındaki arkadaşı son anda araçtan atlayarak kurtuldu.
Olay, Kazan'ın İmrendi Mahallesi'ndeki özel bir firmaya ait kum ocağında dün akşam saat 16.00 sularında meydana geldi. Kazan'da yaşayan ve kum ocağında şoför olarak çalışan Hüseyin Şen'in kullandığı 06 JMC 85 plakalı kamyon, su içinde hareket ettikten 50 metre sonra yoldan çıkıp, daha önce kum alınan yaklaşık 5 metre derinliğindeki su dolu büyük bir çukura saplandı. Bu sırada sürücünün yanında bulunan arkadaşı Sami Ankara, araçtan son anda atladı. Sami Ankara kurtulurken, "Bırak kamyonu, kendini kurtar" dediği sürücü Şen, direksiyonu bırakmayıp son bir hamle ile kamyonu kurtarmaya çalıştı ancak araçla birlikte su dolu çukura düştü.
Sami Ankara'nın yardım çağrısı üzerine çevredeki tarlalarda çalışanlar olay yerine geldi. Ancak sürücü Şen'e ulaşılamadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekipleri tarafından yapılan bir saatlik aramanın ardından Hüseyin Şen'in cesedi direksiyon başında bulundu. Arkadaşının öldüğünü öğrenen Sami Ankara gözyaşlarına boğuldu. Şen'in Kazan Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesedi, savcının yaptığı incelemenin ardından Keçiören Adli Tıp morguna gönderildi.
Görgü tanıkları 3 gün öncesine kadar su birikintisi olan bölgenin kuru olduğunu, aynı yoldan kamyonların sürekli kum çektiğini belirterek, şddetli yağmurlardan sonra alanda çok su biriktiği ve şürücü Şen'in de sudan dolayı yolu göremeyerek yaklaşık 5 metre derinlikteki çukura düştüğünü söyledi.
İşçi emeklisi Hüseyin Şen'in 8 yıldır değişik firmalarda geçici olarak çalıştığı, son bir yıldır da kamyon şoförlüğü yaptığı firmada asgari ücretle çalıştığı öğrenildi Şen'in Keçiören Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi bugün ikindi namazı sonrası Kazan Asli Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

HP(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)