SİVAS'ta LPG tüpü taşıyan kamyonetin, kavşaktan dönüş yapan elektrikli motosiklete hızla çarpması sonucu 13 yaşındaki Cihat Erdem ile 15 yaşındaki Samet Yıldız ağır yaralandı. 
Kaza bugün saat 11.30 sıralarında 4 Eylül Sanayi Sitesi 25'inci Sokak'taki kavşakta meydana geldi. Sanayi sitesinde ilerleyen 29 yaşındaki Murat Yıldırım yönetimindeki 60 AY 841 plakalı tüpgaz kamyoneti, kavşaktan sola dönüş yapan Samet Yıldız'ın kullandığı elektrikli motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisi ile Samet Yıldız ve arkasında oturan arkadaşı Cihat Erdem bir süre araç altında sürüklendikten sonra savruldu. Çevrede bulunanlar tarafından ilk müdahaleleri yapılan çocuklar için olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından yaralılar Yıldız ve Erdem ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine götürüldü. Ekiplerin olay yerindeki müdahalesi sırasında yaralılardan Cihat Erdem'in güneşten etkilenmemesi için çevredeki esnaflar kartondan gölgelik yaptı. Yaralılardan Samet Yıldız acil ameliyata alındı. Hastaneye kaldırılan iki çocuğun vücutlarında çok sayıda kırıkları olduğu, hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi. Kaza sonrası araç şoförü Murat Yıldırım polis ekiplerince gözaltına alındı. 
Kaza anı bölgede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Motosikletle gelen çocukların kavşakta bir süre başka bir aracın geçişini bekleyip yola girdiği, bu sırada ise kamyonetin normalin üstünde bir hız ile seyrederek motosiklete çarptığı görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI