Ferit ASLAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR-Şanlıurfa karayolunda bir kamyonun çarptığı kamyonetin sürücüsü Kutbettin Çevik öldü. Kamyon sürücüsü kaçarken, ölen Çevik'in yakınları da bıraktığı kamyonu ateşe verip yaktı.
Şanlıurfa yönünden Diyarbakır yönüne gelmekte olan ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 21 GS 489 plakalı damperli kamyon, bugün saat 11.00'de aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkarak şehirlerarası otogar çıkışında karşı şeride geçti. Ardından 40 yaşındaki Kutbettin Çevik'in kullandığı 21 HB 696 plakalı kamyoneti ezip yoldan çıkarak durdu.
Kazadan sonra kamyon şoförü araçtan inip kaçarken, kamyonetteki sürücü Çevik ise feci şekilde can verdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri araçta sıkışarak ölen sürücüyü çıkarmaya çalışırken, kaza yerine gelen ölen sürücünün yakınları bu durumu görünce sinir krizleri geçirdi.  KAZA YAPAN KAMYONU ATEŞE VERDİLER Sürücünün yakınları olay yerinde uzun süre gözyaşı dökerken, kaza yapan ve şoförü kaçan kamyonu önce taşladılar. Polisin engelleme girişimleri sonuç vermeyince, kamyon bu kez ateşe verildi.
Yol kenarındaki kamyon alev alev yanarken, itfaiye ekiplerinin söndürme girişimlerine de yine ölen sürücünün yakınlarının engel olduğu görüldü.
Kaza nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu uzun süre trafiğe kapatılırken, trafik ekipleri trafik akışını yan yollardan sağlamaya çalıştı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.    FOTOĞRAFLI