ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde yağmurla birlikte su seviyesi yükselen Filyos Çayı'nda çalışma yapan kamyon ve iş makinelerini, çay suyuna kapılmaktan belediye kurtardı.
6 Nisan 2012'deki köprü faciasında 15 kişinin yaşamını yitirdiği Filyos Çayı'nda su seviyesi, 3 gündür aralıklarla etkili olan yağmur nedeniyle yükseldi. Taşkın koruma projesi kapsamında çayda çalışma yapan ve işe ara verip bayram tatili için memleketlerine giden firma çalışanlarının çay ortasındaki alanda bıraktığı kamyon ve iş makineleri büyük tehlike atlattı. Çay suyuna kapılma tehlikesi olan araçlar, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü botu ile taşınan operatör tarafından kurtarıldı.
Zamandan kazanmak amacıyla araçların yanına botla taşınan iş makinesi operatörü, anahtarları belediyeye teslim edilen 7 kamyon, 2 silindir, 1 paletli dozer ve 1 paletli katoyu çalıştırıp belediye garajına çekti.
Çaycuma Belediye Başkanı Ak Partili Mithat Gülşen, 3 saat süren çalışmayla araçları çay suyuna kapılmaktan kurtardıklarını söyledi.