KONYA'da büyükbaş hayvan yüklü kamyon kontrolden çıkıp, köprünün arasından yaklaşık 2 metre derinliğindeki DSİ'ye ait su tahliye kanalına düştü. Kabinin arkasında uyuyan ve hafif yaralanan besici Kemal Aktan, araçtan çıkıp yüzerek kurtulurken, oğlu Mehmet Aktan ve şoför Cemalattin Güler, mahsur kaldı. Yaklaşık 1.5 saat ölümle pençeleşen 2 kişi itfaiyenin, kabinin bir bölümünü kesmesi sonucu mahsur kaldıkları yerden kurtulurken; kesilen bölümden başını dışarı uzatıp, kurtarılmayı bekleyen Mehmet Aktan'ın ilk cümlesi, 'Baba' oldu.
Kaza, bugün saat 04.15'de Konya-Aksaray karayolunun 32'nci kilometresinde meydana geldi. Besici 63 yaşındaki Kemal Aktan, Erzurum'dan aldığı 25 büyükbaş hayvanı, kurbanlık olarak yetiştirmek üzere Burdur'a götürmek için yola çıktı. 37 yaşındaki Cemalettin Güler yönetimindeki 25 HH 277 plakalı kamyon, iddiaya göre Güler'in direksiyon başında uyuması sonucu kontrolden çıkarak, köprünün arasından yaklaşık 2 metre derinliğindeki DSİ'ye ait tahliye kanalına uçtu. Kamyonun kabininin büyük bir bölümü suyun içinde kaldı. Kabinin arka kısmında uyuyan ve kazanın şiddetiyle uyanan Kemal Aktan, araçtan çıkmayı başarıp, yüzerek kurtulurken; 34 yaşındaki oğlu Mehmet Aktan ve sürücü Güler araç içinde mahsur kaldı.
'BENİ GÖTÜRMEYİN, BEN KURTARABİLİRİM ONLARI '
Kaza sonrası olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Kemal Aktan, kendisini tedavi etmek isteyen sağlık görevlilerinin yardımını kabul etmedi. Bir ara ambulansa binen ve sonrasında hemen inen Aktan, ''Beni hastaneye götürmeyin. Ben kurtarabilirim onları" dedi. Suda ıslanan ve soğuktan titreyen Kemal Aktan, köprü üzerinden oğlu Mehmet Aktan'a, 'Mehmet sen misin. İyi misin?' diye seslendi.
Yaşadığı kazayı anlatan Kemal Aktan, "Kendimi suyun içinde buldum. Dışarıya nasıl çıktığımı bilmiyorum. Erzurum'dan gelip, Burdur'a gidiyorduk. Ben çıktım ama onlar kaldı" dedi.
'İLK CÜMLESİ 'BABA' OLDU'
Kabinin büyük bir bölümü suyun içinde kaldığı için mahsur kalan hafif yaralı Mehmet Aktan ve sürücü Cemalettin Güler, itfaiye ekiplerinin kaportanın bir bölümünü kesmesi sonucu kurtuldu. İtfaiyenin kestiği bölümden başını dışarı uzatıp kurtarılmayı bekleyen Mehmet Aktan'ın ilk cümlesi, 'Baba' oldu. Beline bağlanan iple yukarıya çekilerek kurtarılan Mehmet Aktan, gözyaşları içinde kendisini bekleyen babası Kemal Aktan'a sarıldı. Birbirlerinden güçlükle ayrılan baba ve oğul, istekleri üzerine aynı ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Sürücü Cemalettin Güler de ambulansa alınarak kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Tedavi altına alınan 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kamyondaki büyükbaş hayvanlar da sağ olarak kurtarıldı.
Kamyonun kendisini solladıktan sonra direkt olarak kanala uçtuğunu belirten görgü tanığı kamyon şoförü Gökhan Kumru, "Kamyonla, arkalı önlü seyir ediyorduk. Sonra beni solladı. Sollar sollamaz da direkt olarak kanala uçtu. Muhtemelen uyudu. Çünkü sağa sola hiç kaçmadı" dedi.

TY(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)