HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık, Adana'daki Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde barınan sokak köpeklerinin itlaf edildiğini ileri sürdü.
Köpeklerin üniversiteye bağlı Tıbbi Bilimler Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (TIBDAM) bulunan uyuşturucu yüklenen iğne atabilen tüfekle vurularak, yüksek dozda uyuşturucuya maruz bırakılıp itlaf edildiğini söyleyen Çıtırık, bu konuda Adana Valiliği'ne soruşturma başlatılması için dilekçe verdiklerini söyledi. Öğrencilerin köpeklerin tüfekle vurulmasına şahit olduklarını iddia eden Çıtırık, şöyle dedi:
"Köpeklerin yakalanmalarında kullanılan, uyuşturucu ilaç dolu iğne atabilen bir tüfeğin, TIBDAM'da bulunduğu ve kampus içindeki köpeklerin dikkat çekmeyecek şekilde birer ikişer öldürüldüğü bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bunu görüp bize bildiren öğrenciler bulunmaktadır. 5199 Sayılı Kanuna göre, sahipsiz hayvanların bu şekilde toplanması yasaya aykırıdır. Sahipsiz hayvanlar yalnızca belediye ekipleri tarafından toplanabilir."
Çıtırık, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde görevli veteriner hekimlerinin itlaf edilen köpeklerde inceleme yaptığını ve iğne ile vurulma emarelerine rastlandığını sözlerine ekledi.