ZONGULDAK'ta direksiyon başında kalp krizi geçirip otomobilini kenara çekerek yardım isteyen 63 yaşındaki Selim Kışlalı'ya, yoldan geçen bir hemşire otobüs durağında kalp masajı yaparak müdahale etti. Hemşireden gözyaşları içinde eşini kurtarmasını isteyen 60 yaşındaki Azize Kışlalı, çevredekilerle birlikte geç gelen 112 Acil Servis ekibine ise tepki gösterdi. Selim Kışlalı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, ambulansların başka vakalarda olması nedeniyle hastaya 18 dakikada ulaştıklarını söyledi.
Memur emeklisi Selim Kışlalı, eşi Azize Kışlalı ile birlikte Ereğli'de ameliyat olan kızını görmeye giderken Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi'nde direksiyon başında fenalaştı. Otomobilini kenara çekerek yardım isteyen Kışlalı, çevredekiler tarafından otobüs durağındaki bankın üzerine yatırıldı ve 112 Acil Servis'e haber verildi. Bu sırada yoldan geçen bir hemşire ve eşi, kalbi duran Kışlalı'ya kalp masajı yaparak müdahale etti.
'ALLAH'INIZI SEVİYORSANIZ GÖTÜRÜN DOKTORA'
Eşinin başında sandalyeye oturtulan Azize Kışlalı ise gözyaşlarına boğuldu. 112 ambulansının gecikmesine tepki gösteren Azize Kışlalı, "Adam gitti, Allah'ınızı seviyorsanız götürün doktara. Kaç dakikada geliyor bu ambulans 1 dakikalık yere?" diyerek feryat etti. Vatandaşların, "Aradık, geliyor" diyerek sakinleştirmeye çalıştığı Azize Kışlalı, "Hani nerede, gelmiyor baksanıza" diyerek tepkisini sürdürdü.
Bu sırada iş kazası geçiren iki madenciyi hastanedeki tedavilerinin ardından alarak kuruma götüren Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait ambulans durduruldu. Ambulanstaki doktor da kalp krizi geçiren Kışlalı'ya müdahale etti. Azize Kışlalı, hemşire ve doktordan eşini kurtarmalarını istedi. Selim Kışlalı'nın kurum ambulansıyla götürülmek istenmesi sırasında 112 ekibi geldi.
KALDIRILDIĞI HASTANEDE KURTARILAMADI
Azize Kışlalı, "Neredesiniz, anam nerdesiniz?" diyerek sağlık görevlilerine tepki gösterdi. Selim Kışlalı, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 
Hastane önünde gözyaşlarına boğulan Azize Kışlalı, "Dün rahatsızlanmıştı. Sağlık ocağına gitmiştik. Bugün de kızımızı görmek istedik. Ama ben 'gitmeyelim' dedim. Beni dinlemedi" diye konuştu.
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: TÜM AMBULANSLAR GÖREVDEYDİ
İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, şehir içindeki bir vakaya en geç 10 dakikada ulaşmaları gerekirken, burada 18 dakikada ulaştıklarını söyledi. Şehir merkezinde görev yapan tüm ambulansların başka vakalarda olması nedeniyle hastaya müdahalede geciktiklerini belirten Cin, "Tüm ambulanslarımız görevde. Olayın yaşandığı saat itibariyle nerede oldukları, görevlilerin nerede olduğu belli. Bir trafik kazası da var aynı anda. Vaka haberi ulaştığı anda özel bir hastaneden de ambulans talep ettik. Ancak onun da vakada olduğu bilgisi geldi. Evet, bu vakaya ambulans gecikti. 10 dakikada ulaşmamız gerekiyordu şehir içinde. 10 dakikadan geç ulaştığını söyleyebiliriz. İhbar geldikten 18 dakika sonra ambulansımız hastaya ulaştı" dedi.

GG,CT(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)