SAMSUN'da inşaat işçisi 29 yaşındaki Veysel Durna, konakladığı pansiyonun odasında ısınmak için yaktığı mangaldan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.
Olay, bugün Atakum İlçesi İncesu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Bursa'dan Samsun'a çalışmak için gelen inşaat işçisi Veysel Durna, kendisi gibi inşaat işçisi olan kardeşi Muğdat Durna ve arkadaşları ile birlikte konakladıkları pansiyonun önünde ısınmak için ateş yaktı. Yatmaya giderken, kardeşine "Yatarken ateşe söndürün" diyen Veysel Durna, gece yarısından sonra dışarı çıkıp ısınmak için yanan mangalı odasına aldı.
Kahvaltı hazırlayan ve ağabeyini uyandırmak için odaya giren Muğdat Durna, Veysel Durna'yı hareketsiz halde bulunca sağlık ekiplerine ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Veysel Durna'nın mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiğini belirledi.
Ağabeyinin ölüm haberinin ardından sinir krizi geçiren Muğdat Durna, gözyaşlarına boğuldu. Durna'yı polisler ve arkadaşları teselli etti. Güçlükle ayakta durabilen Muğdat Durna, polislerin yardımı ile ekip otosuna bindirilerek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Cenaze ise otopsi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.