Mücahit YOLCU / KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, kent merkezindeki Suriyeli'lerin ülkelerine dönmelerine yönelik protestolar gece de devam etti. Suriyeli bir kişinin otomobilinin tahrip edildiği kentte önlemler artırılırken, polis pazar gününden bu yana olaylara karıştığı saptanan 27 kişiyi gözaltına aldı.
Geçen pazar günü sosyal medyadan örgütlenen çok sayıda kişinin, kent merkezindeki Suriyeli'lerin suç oranını arttırdığını öne sürerek başlattığı gösteriler sürüyor. Kahramanlı Mahallesi'nde gece saatlerinde kimliği belirsiz iki kişi tarafından Suriyeli'lere ait park halindeki otomobile saldırı düzenlendi. Otomobilin camları kırıldı ve hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme yapan polis, hasar gören otomobilde parmak izi çalışması yaptı. Polisler, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen yaşları 18'den küçük 2 şüpheliyi gözaltına aldı.
ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER
Abdülhamithan Mahallesi'nde ise gece saatlerinde Suriyelileri protesto için toplandığı ileri sürülen 17 kişiyi gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Serintepe Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis, 2 gün önce kent merkezinde yürüyüş yapan ve Suriyelilere ait araç ve iş yerlerine zarar vererek polise taş atan kişilerle ilgili savcılık talimatıyla yaptığı çalışmada da fotoğraf ve kamera görüntülerinden tespit edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan toplam 27 kişinin sorguları sürerken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Polisin kent merkezinde özellikle Suriyelilerin yaşadığı bölgeler ile çadır kent çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.
FOTOĞRAFLI