KAHRAMANMARAŞ'ta, son 2 ayda serinlemek amacıyla baraj ve göletlere giren 1'i çocuk 10 kişi boğuldu. Yetkililer, herkesi serinlemek için suya girmenin yasak ve tehlikeli olduğu bölgelerden uzak durmaları konusunda uyardı.
Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte son 2 ay içerisinde serinlemek için baraj ve göletlerde yüzen 5-23 yaşlarındaki 10 kişi boğuldu. 1'i Elbistan İlçesi'nde olmak üzere meydana gelen 10 boğulma olayının 4'ünün kent merkezindeki Kılavuzlu Barajı'nda meydana geldiği bildirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, halkın tehlikeli bölgelerde yüzmemeleri konusunda uyardı. Ailelerin piknik yaptıkları kıyalarda çocuklarına dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulunan yetkililer, şöyle dedi:
"Yapılan tüm uyarılara rağmen, vatandaşlarımızın serinlemek amacıyla hiçbir güvenlik tedbirinin olmadığı barajlara ve göletlere girmeleri sonucunda, son iki ayda ilimizde bazı vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan birinin 5, diğerlerinin ise 12-23 yaş aralığında olması oldukça dikkat çekici bir durumdur. İlimizde, çok sayıda baraj, gölet akarsu ve hizmete girecek olan sulama kanalı, serinlemek amacıyla suya giren vatandaşlarımız için ciddi bir risk oluşturmaktadır."
Gençlerin tedbirlerin alındığı havuzlarda yüzmelerini isteyen yetkililer, halkın yüzme ve serinleme ihtiyaçlarını baraj, gölet ve akarsuların yerine güvenlik önlemlerinin alındığı Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yüzme tesislerinde ve özel yüzme havuzlarında karşılamalarını istedi. Yetkililer, "Söz konusu havuzlarda yüzme eğitmenleri eşliğinde, vatandaşlarımız serinleme ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan da spor yapma imkanı bulabilir. Baraj, gölet, kanal, akarsu gibi yerlerde yüzmek; iyi yüzme bilenler için dahi son derece riskli ve sakıncalıdır. Anne ve babaların, hemen her gün ana haber bültenlerinde gördükleri boğulma vakıalarının kendi ailelerinde de yaşanabileceğini düşünerek, çocuklarına gereken uyarıları yapmaları elzemdir" diye ekledi.

FOTOĞRAFLI