Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yürüyüş yürüyen grup, basın açıklaması yaptı. Yürüyüş yapan grubu yuhalayan bir kişi, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.
Eğitim-Sen ve İnsan Hakları Derneği üyesi yaklaşık 60 kişilik grup, öğle saatlerinde Trabzon Bulvarı'nda toplanarak Özel İdare İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Ellerinde dövizler taşıyarak 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atan grup, basın açıklamasının yapılacağı Özel İdare İş Merkezi önünde Adem Demir adlı vatandaş tarafından protesto edildi. Grubu yuhalayan Demir, bölgedeki polisler tarafından uzaklaştırıldı.
Ölen işçiler için saygı duruşunda bulunan grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Tekardıç, işçilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Bugün tüm mağdurlarla, yoksullarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, aydınlarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle omuz omuzayız. Bu bilinçle taleplerimizle, türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz. Bizler insanca yaşamak, onurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden taşeron çalıştırmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmaya direniyoruz. Bu yüzden grev ve gerçek toplu sözleşme ile örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın engellenmesine karşı çıkıyoruz. Bizler insanca ve onurlu yaşamak istiyoruz. Simit hesabıyla yapılan artışlara, pazarda alınıp satılan bir meta muamelesi görmeye 'Hayır' diyoruz."
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

MY(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)